Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Energie vergelijken 2018Het is in veel huishoudens de maandelijkse aderlating. We hebben het dan over de vaste lasten waar je als gezin behoorlijk op kan leeglopen. Naast huur of hypotheek behoort ook de elektriciteitsrekening tot de vaste lasten. Dit is een post die maandelijks een behoorlijke hap uit je huishoudbudget neemt. Veel mensen switchen van energieleverancier wanneer de maandelijkse lasten te hoog worden in hun ogen. In het verleden was dit ook een heel redelijke zaak. Door de inkoop van energie uit verschillende landen van herkomst en verschillende bronnen konden bepaalde energieleveranciers hun tarieven laag houden.

*Tip:
Direct veranderen van energie? Ga dan naar de pagina: energievergelijker, stap vandaag nog over en bespaar jaarlijks tot 450 euro.

Hoe kan je energie vergelijken voor  2018

Door veranderde handelsrelaties zit je per leverancier vast aan eenzelfde trend wanneer het aankomt op je energierekening. Zat je al bij een leverancier die zijn energie uit een alternatief land of uit een alternatieve bron dan de meeste grote

elektriciteitsbedrijven inkocht, dan is de kans groot dat je meer gaat betalen. De stijging zal gemiddeld zo’n 20 euro per jaar bedragen. Hoe de zaak er voor jou voorstaat is afhankelijk van het type contract wat je hebt afgesloten.

Een vast contract

Had jij een vast contract afgesloten met een energieleverancier, dan is dat de komende periode in je voordeel. De energieprijs gaat namelijk stijgen het komende jaar en de klanten met een variabel contract zullen hier de hoofdprijs voor moeten betalen. Had jij een vast contract, dan betaal je nog gewoon de prijs die je met de energieleverancier had afgesproken. Had je een andere contractvorm waarin een daling van de energieprijs staat vastgelegd, dan zal deze regeling ook in je voordeel werken mits de leverancier in de kleine lettertjes van je contract een andere clausule had opgenomen.

Stijging van de gasprijzen ten opzichte van de stroomprijzen

De stijging van je energierekening heeft vooral te maken met de stijging van de kosten van aardgas. Deze stijgen met 20 euro per huishouden per jaar, wat verantwoordelijk is voor de stijging van de jaarlijkse energiekosten. Gelukkig is besparen op de

aardgasprijzen een goede optie, maar daarover later meer.

Goedkopere energie via een lange termijn contract

Energieleveranciers weten precies wat de klant wil die zich bij hun bedrijf aansluit; besparen op de energierekening. Daarom geven ze klanten die zich willen aansluiten een cashback actie wanneer ze een abonnement voor een lagere periode afsluiten. In het verleden was het zo dat deze abonnementen een vast tarief hadden. De leveranciers konden gemakkelijk een cashback geven over een periode van een jaar of

drie – de meest afgesloten abonnementsduur – waarbij ze toch al profiteerden van lagere prijzen die door de klant niet werden betaald maar waarvan zij als leveranciers wel de vruchten plukten.

Nu zitten de klanten met een vaste termijn contract dus op rozen aangezien zij niet hoeven mee te betalen aan de prijsstijging. Het is maar net welk contract jij had afgesloten bij je energieleverancier en hoe lang dat contract nog doorloopt. Bij nieuwe vaste prijs contracten zullen de prijzen namelijk behoorlijk naar boven worden bijgesteld waardoor je de komende jaren weer meer mag gaan betalen.

Welk energieproduct Prognose Met welk bedrag
Elektriciteit Gelijk blijven Niet van toepassing
Gas Stijgen door hogere energiebelasting 20 euro per jaar gemiddeld per huishouden

 

Hoe zit het met subsidie op groene stroom in 2018

Gelukkig zijn er steeds meer manieren om te kunnen besparen op de stroomrekening, en één van die methodes is het opwekken van groene stroom. De tijd dat je alleen groene stroom kon inkopen via een windmolenpark ligt achter ons; vandaag de dag kan je ook zelf aan de slag gaan om je eigen energie op te wekken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun eigen groene energie op te wekken. Dat gaat heel eenvoudig met een investering in zonnepanelen.

Zonnepanelen koop je voor een aantrekkelijke prijs en op die manier kan je zelf je energie of een deel van je energieverbruik opwekken met behulp van de zon. De aanschafkosten van een systeem met zonnepanelen verdien je vanzelf weer terug over een aantal jaren heen. Je doet er in dat geval goed aan om een systeem aan te schaffen wat een hoog rendement oplevert. Wellicht zijn dit niet de goedkoopste zonnepanelen maar ze verdienen zichzelf wel sneller weer terug.

Hoe is het prijskaartje van jouw energieverbruik bepaald

De hoogte van het prijskaartje van jouw energieverbruik wordt voor het grootste gedeelte bepaald door keuzes die jij maakt. Die keuzes hebben we voor je op een rijtje

gezet.

  • Keuze 1: Kies je voor een zogeheten energiegigant. Je kan je energie kopen bij een energiegigant. Dit zijn de bedrijven zoals Essent, Eneco en Nuon. Zij kopen vaak op dezelfde manier in waardoor de prijzen elkaar weinig ontlopen.
  • Keuze 2: Kies je voor een prijsvechter. Sinds de vrije markt op het gebied van energie kan je ook kiezen voor een prijsvechter zoals Oxxio of Greenchoice. In dat geval komt de energie van een andere bron dan de reguliere. Het wordt bijvoorbeeld in het buitenland opgekocht of met windmolens aangeleverd. De prijzen van prijsvechters zullen doorgaans lager liggen, maar op den duur wel stijgen vanwege de belastingstijging.

Praktische bespaartips

  • Vergelijk

Vergelijken

Het snelste bespaar je op je energierekening door te vergelijken. Gebruik de vergelijker hierboven om jaarlijks tot wel 450 euro te besparen.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws