Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
groenste energieleverancier

In 2011 gaat de consument gemiddeld minder betalen voor energie. Hoewel de energiebelasting stijgt en de netwerkkosten van de leveranciers ook wordt verhoogd, gaan de leveringskosten van de meeste leveranciers omlaag. Deze daling compenseert de lichte stijging van belasting en netwerkkosten zodat de klant in 2011 minder kwijt is aan energie.

Overstappen naar een andere leverancier kan 200 euro op jaarbasis opleveren. Bij overstap kan het best gelet worden op actieprijzen en de duur van het contract. Naar verwachting is de consument het best af bij een energiecontract met korte looptijd. Wanneer men een jaar vastzit aan een contract, kan er na de contractperiode opnieuw vergeleken worden om zo weer over te stappen naar de goedkoopste leverancier van dat moment.

Voor wie niet per jaar opnieuw wil evalueren, is een langdurig contract de uitkomst. Voordeel van deze contracten is dat de consument jarenlang een vaste prijs betaald voor energie. Vergelijk hier alle leveranciers en stap direct over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *