Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wat is mijn energieverbruik?

Uw energierekening kan lager. De rekening is onnodig hoog doordat er stroom en gas kan worden gestolen door middel van foutieve persoonsgegevens. Er blijkt op grote schaal gesjoemeld te worden met persoonlijke gegevens waardoor rekeningen niet geïnd kunnen worden. Dit claimt Metro na onderzoek.

Miljoenen aan openstaande rekeningen blijken niet te innen door netwerkbeheerders, omdat de aanvragers van de stroom niet op de adressen blijken te wonen of simpelweg helemaal niet bestaan. De link wordt ook snel gelegd naar hennepteelt.

Hoge energierekening door gesjoemel gegevens

“Die kosten worden uiteindelijk doorberekend aan de maatschappij”, geeft een fraudedeskundige namens de netwerkbeheerders toe. Ook de stichting Verhuur Veilig erkent het probleem. “Als ik stroom wil op een bepaald adres laat ik dat gewoon komen”. Er is gewoonweg  niemand die dat checkt.

Volgens de Nederlandse netwerkbeheerders zou het het beste zijn als energieleveranciers toegang hebben tot de Gemeentelijke Basisadministraties. Dat is nu namelijk niet het geval. De vraag is of dit juridisch gezien toegestaan is in verband met de privacy van burgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *