Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

De problemen die optraden door een stroomstoring in de Japanse kerncentrale Fukushima lijken te zijn opgelost. Door de storing liep de temperatuur in de reactoren op, maar volgens beheerder Tepco is er nu weer elektriciteit in de centrale, zo meldt RTL.

Op dit moment zijn er nog wel problemen met 2 van de 3 reactoren die geen elektrciteit hadden, maar dit moet volgens Tepco vanavond hersteld zijn. Volgens de beheermaatschappij is er geen risico voor de volksgezondheid. Dat zou pas optreden als de centrale meer dan 4 dagen last had van een storing.

Volgens de Japanse overheid zijn er geen hogere stralingswaarden gemeten tijdens de storing. De centrale levert geen stroom meer aan het net, maar is nog steeds in werking omdat splijtstaven eerst moeten worden gekoeld voordat ze kunnen worden afgevoerd.

In maart 2011 was er sprake van een meltdown in de kerncentrale als gevolg van een tsunami. Sinds de ramp is het debat over kernenergie steeds feller geworden en spreken steeds meer Japanners zich uit voor het gebruik van duurzame energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *