Blog

Geen stroom uit Duits windmolenpark

Duitse windmolenparken die in Noordzee zijn aangelegd, leveren nog geen stroom. Hoewel de parken af zijn, kunnen ze nog niet worden aangesloten op het stroomnet op het vaste land. Ook kampen ze met veel storingen. Dit meldde het Duitse blad Der Spiegel. Het gaat om hierbij om het eerste commerciële windmolenpark in de Noordzee, BARD1.

De Duitsers hebben al sinds augustus vorig jaar met storingen te kampen. Het windmolenpark, dat zo’n 100 kilometer uit de kust bij Noordoost Groningen ligt, kan zo geen stroom opwekken. Sinds een brand eerder dit jaar ligt alles helemaal stil. De hervatting van werkzaamheden stond gepland voor juni maar is inmiddels ook weer uitgesteld.

Duitsland heeft vol ingezet op duurzame energie. Het land besloot na de kernramp in Japan om aanzienlijk te verduurzamen. De Duitsers wekken nu al aanzienlijk meer groene stroom op dan wij en toch kunnen wij er ook van meeprofiteren. Subsidies zijn overigens nog wel de grootste aanjager.

Het windmolenpark BARD1 is niet het enige park dat kampt met storingen en vertragingen. Ook Trianel is nog niet op het stroomnet aangesloten en het windmolenpark Giffgrad kampte ook met aanzienlijke vertragingen.

Energie vergelijken valkuilen

Als je wilt overstappen naar een …

energie vergelijk

Zonder welkomstpremie energie vergelijken

Het jaarlijkse moment waarop de …

energie vergelijken

Zonder waarborg energie vergelijken

Iedereen die in een huis woont …