Blog

Goldman Sachs met 40 miljard in duurzaam

Goldman Sachs kwam de laatste jaren niet heel vaak positief in het nieuws, maar dit keer is het dan toch echt raak. De investeringsbank steekt maar liefst 40 miljard euro in hernieuwbare energie. Sowieso lijken investeerders en banken steeds vaker bereid in te stappen in duurzame projecten. Duurzame energie wordt door analisten dan ook steeds vaker als rendabel gezien.

Goldman Sachs zet in op zonne-energie en dan voornamelijk aan consumentzijde. De bank ziet de leasemarkt voor zonnepanelen voor huishoudens als aanjager van groei en pompt geld in de uitbreiding ervan. Goldman Sachs neemt een forse groei in het aantal startups in zonne-energie waar en claimt dat deze trend gaat zorgen voor efficiëntere manieren om zonne-energie op te wekken. Kosten zullen dalen en de penetratiegraad van zonnepanelen zal gaan stijgen. Kortom; een goed investeringsklimaat.

Goldman Sachs met 40 miljard in duurzame energie

“Goldman Sachs vindt deze markt ontzettend aantrekkelijk,” zegt Stuart Bernstein, hoofd van het onderdeel Clean Technology and Renewables Business bij Goldman Sachs. “Het is een belangrijk omslagpunt op het juiste moment.”

Goldman Sachs en andere banken zijn overigens niet helemaal nieuw in de wereld van zonne-energie. In het verleden heeft Goldman Sachs 500 niljoen dollar geïnvesteerd in Solar City, waardoor deze laatstgenoemde flink kon groeien. Maar een investering van 40 miljard was nog niet eerder gezien.

Energie vergelijken valkuilen

Als je wilt overstappen naar een …

energie vergelijk

Zonder welkomstpremie energie vergelijken

Het jaarlijkse moment waarop de …

energie vergelijken

Zonder waarborg energie vergelijken

Iedereen die in een huis woont …