Blog

Ploumen wil Duitse energie samenwerking

Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, wil tijdens de handelsmissie in Duitsland meer samenwerking bewerkstelligen op het gebied van energie innovatie. Komende week bezoekt de minister samen met koning Willem-Alexander, koningin Maxima en bijna honderd bedrijven verschillende Duitse deelstaten, zo bericht het ND. Doel is om de handelsbetrekkingen met Duitsland te versterken, alsmede bedrijfsinvesteringen te bewerkstellingen en de samenwerking te bevorderen tussen de twee landen.

Ploumen stelt dat beide landen gebruik moeten maken van elkaars inzet op innovatie met name in de energiesector. Zo zullen ook bedrijven, die gespecialiseerd zijn in smart grids, deel uitmaken van de vierdaagse handelsmissie. Met smart grids kan de vraag en het aanbod van stroom worden gereguleerd.

In tegenstelling tot Duitsland ligt de focus van de Nederlandse overheid met name op onderzoek en ontwikkeling in plaats van het op de markt brengen van nieuwe technologieën. Volgens de minister moet hier verandering in komen. Elk jaar wordt ruim twee miljard euro besteed aan onderzoek en ontwikkeling op het gebied van energie.

Energie vergelijken valkuilen

Als je wilt overstappen naar een …

energie vergelijk

Zonder welkomstpremie energie vergelijken

Het jaarlijkse moment waarop de …

energie vergelijken

Zonder waarborg energie vergelijken

Iedereen die in een huis woont …