Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Één van de zonnecentrales die al geruime tijd in Californië in aanbouw is, is waarschijnlijk nog dit jaar operationeel. De centrale, die mede bestaat uit honderdduizenden spiegels,  moet bijna 380 megawatt per jaar aan duurzame energie gaan opwekken. Het zonnepark, met de naam Ivanpah, zal ongeveer 150.000 huishoudens van stroom gaan voorzien. Op een andere plek in Californië is een zonnecentrale in aanbouw die zelfs 1,5 keer zo groot zal zijn als Ivanpah.

Dankzij het gebruik van spiegels ligt het rendement van het nieuwe park erg hoog. Alle spiegels zijn gericht op een boiler die op 140 meter hoogte staat. Deze boiler zet dankzij de hitte water om in stoom, dat vervolgens in een turbine wordt omgezet naar elektriciteit. Omdat deze energie ook kan worden opgeslagen kan de centrale zich aanpassen aan momenten waarop de zon minder schijnt.

Naast het helpen van het mileu, bieden de grote zonneparken in Californië ook mogelijkheden voor de economie. Voor het bouwen van Ivanpah zijn er bijvoorbeeld 2100 banen in de regio gecreëerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *