Energie vergelijken WoonEnergie

Wanneer je ergens gaat wonen heb je energie nodig. Of je nu woningeigenaar bent, je betrekt een studentenkamer of je gaat een woning huren, je kunt niet zonder gas en stroom. Iedereen kan energiecontracten vergelijken via een vergelijkingssite en tegenwoordig is dit zo snel en gemakkelijk dat je hier nauwelijks nog tijd voor hoeft vrij te maken. Het mooie is dat je op die manier altijd het goedkoopste contract uit kunt kiezen. WoonEnergie is een energieleverancier die zijn diensten richt op huurders en woningcorporaties.

 

Een beetje achtergrondinformatie

WoonEnergie is dus gericht op woningcorporaties en de huurders. Hun instelling is dat huurders ook gewoon goedkope energie moeten kunnen gebruiken en dat er een organisatie nodig is die dit voor hen kan realiseren. Bij WoonEnergie ligt de nadruk op betaalbaarheid en duurzaamheid. Je ontvangt dan ook alleen groene stroom en WoonEnergie valt naar eigen zeggen qua prijs in de top 3 van Nederland. WoonEnergie is ook een BespaarPlan gestart waarmee woningcorporaties er samen met WoonEnergie voor kunnen zorgen dat ze minder CO2 uitstoten en dus duurzamer worden.

 

De prijzen

Bij WoonEnergie heb je de keuze uit drie contracten. Een vast contract van 1 jaar, een vast contract van 3 jaar en een modelcontract. Onder een modelcontract wordt verstaan een contract dat maandelijks opzegbaar is en die variabele tarieven hanteert. Het onderstaande overzicht geeft je een idee van de prijzen voor een gemiddeld huishouden dat jaarlijks 3600 kWh stroom en 1650 m3 gas verbruikt.

 

Contract Bijzonderheden Prijs per jaar/maand
Vast 1 jaar Groene stroom en gas, vaste tarieven €2124,75/€177,06
Vast 3 jaar Groene stroom en gas, vaste tarieven €2065,71/172,14
Modelcontract Groene stroom en gas, variabele tarieven €1969,61/164,13

 

Hoe groen is WoonEnergie?

WoonEnergie geeft zelf aan 100% procent van hun stroom uit duurzame bronnen te halen en het stroometiket beaamt dit. Alle stroom komt van Europese windparken en deze kopen ze op de markt. Dit is een goede zaak, maar WoonEnergie investeert daarmee niet in het bijzonder in Nederlandse duurzame energie. Nu hebben we in Nederland nog niet voldoende mogelijkheden om het hele land van groene stroom te voorzien, maar er zijn leveranciers die hierin een stapje verder gaan. Ze kopen de stroom bijvoorbeeld direct van het windpark of beheren zelf een aantal windmolens waarvan ze stroom halen. Bij Qurrent kun je een stukje windmolen kopen en de stroom die daarmee wordt opgewekt wordt van je energierekening afgehaald. WoonEnergie is dus duurzaam, maar niet zo duurzaam als sommige andere leveranciers die hier aandacht aan besteden. Het gas van WoonEnergie is groen, wat zeker moet worden aangemoedigd. Te veel leveranciers gebruiken nog aardgas (grijze energie) wat veel slechter is voor het milieu en voor de Nederlandse energievoorraden.

 

WoonEnergie en andere energieleveranciers

Het is misschien handig om WoonEnergie te vergelijken met een aantal andere energieleveranciers. Nu zijn deze misschien niet gericht op de huurmarkt, maar dat is in principe ook geen probleem. Als huurder kun je bij deze leveranciers ook terecht, mocht je dit willen.

  • Prijzen: WoonEnergie geeft zelf aan in de top 3 te komen van Nederland wat energieprijzen betreft, maar als je in een vergelijker kijkt zie je al snel dat er in de boven beschreven gemiddelde situatie aanzienlijk meer goedkopere leveranciers aanwezig zijn. Kijkend naar het jaarbedrag zijn er meer dan 100 contracten die minder kosten op jaarbasis dan het 1-jarig contract van WoonEnergie. Het 3-jarig contract komt dan op de 70e
  • Welkomstkorting: bij WoonEnergie krijg je geen welkomstkorting. Bij sommige andere energieleveranciers kan deze oplopen tot €300, zoals bij Vandebron.
  • Duurzaamheid: bij WoonEnergie krijg je dus 100% duurzame energie, zowel gas als stroom. Hiermee zijn ze vergeleken bij de meerderheid iets beter, omdat nog te vaak grijs gas wordt verkocht. De stroom komt echter uit Europa en niet uit Nederland. WoonEnergie doet dus weinig om de Nederlandse energiemarkt te ondersteunen bij het opwekken van duurzame energie en het onderzoeken naar betere onuitputtelijke bronnen.
  • Overstappen: bij WoonEnergie helpen ze je van het begin tot het einde aan een nieuw contract. Ze zeggen je oude contract op en regelen je nieuwe aansluiting. Het enige dat je hoeft te doen is bij hen aangeven dat je wilt overstappen, waarop en wanneer. Dit is vergeleken met andere energieleveranciers normaal.
  • Klantenservice: de klanten van WoonEnergie geven hen een rapportcijfer van minimaal 7,5 voor hun diensten. Bij WoonEnergie staat de klant ook centraal. Ze helpen je met het verlagen van je energieverbruik, je kunt veel van je administratieve zaken online met ze regelen en ze bieden meerdere contactmogelijkheden aan. Sommige andere energieleveranciers gaan een stapje verder en geven hun klanten beschikking over een app. In principe kun je dit allemaal bij WoonEnergie prima online regelen via hun website.

 

Vergelijk offertes

Wil jij weten of WoonEnergie voor jou de goedkoopste prijzen aan kan bieden? Of wil je een vergelijking maken van meerdere leveranciers op de markt en zo bepalen wat de goedkoopste optie voor je is? Dan kun je nu gebruik maken van onze vergelijker en zo in één oogopslag zien hoe ook jij geld kunt besparen op je energiecontract.

 

 

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.