Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
zakelijk energie vergelijken

Nederlandse bedrijven die beursgenoteerd zijn, laten elk jaar meer dan 500 miljoen euro liggen omdat ze te weinig maatregelen nemen op het gebied van energiebesparing. Bedrijven zijn echter volgens de Wet milieubeheer verplicht om zuiniger met energie om te gaan, zo meldt Nuzakelijk. De Wet Milieubeheer stelt dat beursbedrijven geld kunnen steken in energiebesparing als dit in 5 jaar wordt terugverdiend. Na onderzoek blijkt echter dat er in meeste jaarverslagen geen duidelijke missie valt te lezen om minder energie te gaan verbruiken. Ook is er moeilijk terug te vinden hoeveel geld er is geïnvesteerd in duurzame doelen.

Er worden wel duurzame initiatieven ondernomen die een terugverdientijd van 3 jaar hebben. Dit zorgt ervoor dat het op minder ingrijpende plannen gaat die uiteindelijk zowel minder besparing als minder geld voor de bedrijven opleveren.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling, in opdracht van onder andere Agentschap NL. Deze instantie is in Nederland onder andere verantwoordelijk voor het toekennen van subsidies aan duurzame projecten. Het ligt in de lijn der verwachting dat Agentschap NL bedrijven beter wil voorlichten over de mogelijkheden van het besparen op energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *