Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

De goedkoopste energiemaatschappij in 2017 vinden? Gebruik de vergelijker hieronder en bespaar tot 450 euro per jaar. Kom volgend jaar gewoon weer terug en vind weer de goedkoopste energiemaatschappij. Verander van energie en doe je voordeel in 2017!

Goedkoopste energiemaatschappij 2017

Iedere maand betaal je een flink bedrag voor je energievoorschot. Je zou dan ook verwachten dat je aan het einde van het jaar op je jaarafrekening een behoorlijk bedrag terug krijgt. Dit is het moment waarop veel mensen teleurgesteld op zoek gaan naar een andere energiemaatschappij. De jaarafrekening zal namelijk doorgaans uitwijzen dat je alsnog te weinig hebt betaald voor je energie en dat er moet worden bijbetaald. Wanneer je dan hoort van andere energiemaatschappijen die komen met een aanbod van een veel lager tarief begint het te prikkelen. Hoe betaalbaar kan jij je energie inkopen in 2017.

Hoe vind je de goedkoopste energiemaatschappij in 2017

Er is geen eensluidend antwoord te geven op de vraag welke energiemaatschappij in 2017 de goedkoopste zal blijken. Dit heeft immers alles te maken met de gang van zaken bij die energiemaatschappij. Ze kopen hun energie in bij een bron en aan de hand daarvan wordt er een prijs aan jou berekend voor hun levering. Er is niet één

energiemaatschappij die mag zeggen dat ze het laagste inkooptarief van Nederland hebben. We hebben voor jou gekeken hoe je die goedkoopste energiemaatschappij in 2017 kan vinden. We hebben deze zoektocht voor jou in kaart gebracht aan de hand van keuzes die jij maakt wanneer je een energiemaatschappij zoekt.

  • Keuze 1: Welke inkoopprijs wordt er betaald voor elektriciteit. Op de website van een energieleverancier is het vaak te vinden en anders kan een vergelijkingssite je de informatie wel geven; de inkoopprijs die een energiebedrijf betaalt voor elektriciteit. Deze inkoopprijs is berekend per kWh. Je kan berekenen aan de hand van je verbruik in een jaar hoeveel kWh jouw huishouden gemiddeld voor een jaar verbruikt. Kijk hierbij ook goed naar de eventuele aanwezigheid van twee energiemeters. Hoog tarief en laag tarief moet je bij elkaar optellen om tot je verbruik in kWh te komen. Dit totaal, vermenigvuldigd met de prijs per kWh geeft aan hoeveel jij in een jaar – mits de prijs gelijk blijft – zal gaan betalen voor het stroomaandeel van je factuur.
  • Keuze 2: Welke inkoopprijs wordt er betaald voor het aardgas. Net zoals je een stroomtarief kan berekenen van je jaarfactuur kan je ook een aardgastarief berekenen. Dat aardgasverbruik wordt vooral bepaald door de mate waarin jouw cv ketel moet werken in een jaar om aan jouw behoefte te voldoen. De prijs van het aantal m3 gas kan je berekenen aan de hand van je voorgaande verbruik maar dan moet er niks geks gebeuren in de wintermaanden. Een winter waarin de temperatuur opeens heel ver daalt zal zorgen voor een piek in het aardgasverbruik die jij naderhand weer op je energiefactuur terug vindt.

Het gevolg van een dergelijke winter tref je in dit schema aan, waar uit wordt gegaan van een hoger aardgas verbruik.

Prognose voor stroom of gas prognose voor 2017 Om welk totaal factuurbedrag gaat het
Totale prognose voor energierekening Stijgen 21 euro per jaar
Elektriciteitsaandeel van de energierekening Gelijk blijven Niet van toepassing
Gasaandeel van de energierekening Stijgen 21 euro per jaar

 

  • Keuze 3: Welk contract sluit je af. Je hebt de keuze uit meerdere contractsoorten die we in onderstaande punten voor je zullen toelichten.
  • Een contract voor één jaar met een vast tarief. Een contract voor één jaar met een vast tarief kan je afsluiten wanneer je zeker wil zijn dat jouw jaarverbruik wordt berekend aan de hand van een vast tarief per kWh en per m3. In dat geval betaal je waarschijnlijk net wat meer maar je mag er dan wel op rekenen dat jou geen onverwachte verrassing bij de jaarafrekening te wachten staat.
  • Een contract voor één jaar met een flexibel tarief. Een contract voor één jaar met een flexibel tarief kan je afsluiten wanneer je wil mee profiteren van prijsdalingen tijdens het jaar waarin jij klant bent bij een energieleverancier. Komt er een prijsdaling aan van een kWh elektriciteit of een m3 aardgas, dan doe je er verstandig aan om zo’n flexibel contract af te sluiten.
  • Keuze 4: Een cadeau of een cashback actie. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een energieleverancier die de goedkoopste is doordat jij een cadeau of een bedrag als cashback krijgt. In het geval van een cadeau kan het bijvoorbeeld gaan om een tablet die je krijgt bij het aangaan van een energiecontract of een voucher die je krijgt in een elektronica winkel die jou direct een korting geeft bij een aankoop in die winkel. Je ken ook kiezen voor een cashback die je terug krijgt over je contractperiode heen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op je energiecontract door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je direct vrijblijvend meerdere offertes op die jij kan vergelijken en waar jij je voordeel mee kan doen. Jouw voordeel bij de goedkoopste energieleverancier kan oplopen tot 25 procent.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Hoe kies je de juiste energieleverancier in 2024?

maart 25, 2024

Het kiezen van de juiste energieleverancier kan een grote impact hebben op

Gasprijs stijgt met 16% in slechts een week!

maart 20, 2024

De gasprijs heeft in een week tijd een flinke sprong gemaakt, met

Nederland zet grote stappen naar duurzame energie

maart 19, 2024

Nederland boekt flinke vooruitgang op het gebied van duurzame energie! In februari

Stroomnet Struikelt: Uitdagingen voor Huishoudens in de Energietransitie

maart 6, 2024

Het stroomnet in Nederland staat voor een groeiende uitdaging, vooral voor huishoudens

Let op: déze leveranciers belasten zonnepaneel eigenaren met kosten

maart 5, 2024

Het lijkt erop dat de zon niet alleen schijnt voor eigenaren van

Waarom stroom- en gasprijzen blijven dalen

maart 4, 2024

Als je je afvraagt waarom de prijzen van stroom en gas de