Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Aangezien zonnepanelen inmiddels rendabel zijn, is subisdie niet meer nodig. Dit stellen Peter Meijers en Erik de Leeuw, beiden directeur van een onderneming die zonnepanelen op Nederlandse woningen plaatst. De subsidie is volgens de Meijers, van het bedrijf IBC Solar, in het leven geroepen door de overheid omdat zonnepanelen niet rendabel zouden zijn. Inmiddels is zonne-energie op de lange termijn goedkoper dan grijze stroom, dus is subsidie niet meer nodig om het financieel aantrekkelijk te maken om de panelen te plaatsen.

Volgens de Leeuw, van het bedrijf CentroSolar, kozen mensen al vaker voor zonnepanelen voordat de subsidie van het Rijk werd ingesteld. Verder zou het rendement op zonnepanelen nu hoger zijn dan wanneer er geld op een spaarrekening zou worden gezet.

De subsidie heeft er waarschijnlijk wel voor gezorgd dat de mogelijkheid om zonnepanelen op de eigen woning te plaatsen bekender werd bij het grote publiek. Nu dit bereikt is kan de subsidie volgens beide directeuren worden afgeschaft, omdat de onduidelijkheid over de looptijd van de subsidie er voor zorgt dat er onduidelijkheid is over zonne-energie op de lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Twee derde Nederlanders wisselt alleen vanwege de prijs van energieleverancier

Vanwege de stijgende gasprijzen vervallen steeds meer Nederlanders in ‘energiearmoede’. Zij hebben

Elektriciteit prijzen 2017

De nieuwkomers op de Nederlandse energiemarkt

Door de liberalisering van de energiemarkt in Nederland hebben een aantal nieuwe

8x voor- en nadelen veranderen van energieleverancier

Gedurende het laatste jaar alleen al is zeker 20% van de Nederlanders