Blog

Britse energieprijzen gaan sterk stijgen

Binnenkort zal de prijs van energie in Groot-Brittannië flink omhoog gaan. Dit heeft tot grote onrust in het Verenigd Koninkrijk, omdat de Britten over het algemeen slecht geïsoleerde huizen hebben. Daarom moet er veel gas worden gestookt om de woningen enigszins te verwarmen, zo stond vandaag in de NRC Next.

Stijgende energieprijzen

De energieprijzen van het grootste energiebedrijf van Groot-Brittannië zullen met 8,2 procent gaan stijgen. Waarschijnlijk zullen de andere energieleveranciers de komende dagen hun prijsstijgingen bekend gaan maken. Meer dan 5 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk leven in zogeheten brandstofarmoede. Deze term wordt gebruikt wanneer een huishouden meer dan 10 procent van het netto inkomen uitgeeft aan de maandelijkse energierekening.

stijgende-energieprijzen

Prijs stijgt al jaren

Het is niet de eerste keer dat de energieprijzen stijgen: vanaf 2010 is de prijs van gas met bijna 25% gestegen en die van stroom met meer dan 20 procent. De Britse regering zal daarom zich meer moeten gaan richten op woningisolatie, om zo de eerdergenoemde brandstofarmoede te bestrijden. In totaal zijn er 7 miljoen oude woningen die dringend moeten worden verbouwd om de verspilling tegen te gaan.

Nederlandse energieprijzen ook omhoog

De Nederlandse energieprijzen zijn de afgelopen jaren ook flink gestegen. Gemiddeld betaalt een Nederlands huishouden zelfs 17 euro meer per jaar aan hun energieleverancier dan een Brits huishouden. In Nederland betaalt een gezin gemiddeld 141 euro per maand aan energie. In ons land kan er echter makkelijk op energie worden bespaard. Als je bij ons energieprijzen gaat vergelijken, kun je al snel tientallen euro’s per maand besparen.

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.