Blog

50 miljoen voor energie innovatie

Bedrijven in de Topsector Energie kunnen aanspraak maken op de eerste batch subsidieregelingen. Het Ministerie van Economische Zaken stelt bijna 50 miljoen euro beschikbaar om innovaties op energiegebied te realiseren.  Het stimuleringspakket is nog voor dit jaar.

Bedrijven kunnen hun ideeen pitchen op het gebied van zonne- en windenergie maar ook op het gebied van energiebesparing. Het geld voor vrij gemaakt voor grootschalige experimenten en haalbaarheidsstudies. De bedrijven/projecten die in aanmerking komen voor de subsidie moeten combinaties zijn van fundamenteel- en industrieel onderzoek, ontwikkeling, demonstratie of haalbaarheidsstudies. Alleen samenwerkingsverbanden komen in aanmerking voor de subsidie.

50 miljoen voor energie innovaties

Zes thema’s worden aangemerkt als interessant door het ministerie. Dit zijn bio-energie, energiebesparing in de gebouwde omgeving en in de industrie, wind op zee (haalbaarheidsstudies) en zonne-energie. De tweede ronde zal in juni gepubliceerd worden. Deze zal betrekking hebben op slimme netwerken en systeemintegratie.

De topsectoren zijn;

– High Tech Systemen en Materialen
– Energie, Creatieve Industrie
– Logistiek
– Agri&Food
– Tuinbouw en Uitgangsmaterialen
– Life Sciences & Health
– Water en Chemie

Meer informatie staat op de website van de overheid en hier is ook een handleiding te vinden.

Energie vergelijken valkuilen

Als je wilt overstappen naar een …

energie vergelijk

Zonder welkomstpremie energie vergelijken

Het jaarlijkse moment waarop de …

energie vergelijken

Zonder waarborg energie vergelijken

Iedereen die in een huis woont …