Blog

Veel minder gas verbruikt in maart

Energieleverancier Eneco maakte vandaag bekend dat het gasverbruik in de maand maart flink is gedaald ten opzichte van vorig jaar maart. Eneco meette een daling van 28 procent. Uiteraard speelt het warme weer van 2014 een rol maar ook het zeer koude weer van 2013. Een groter contrast tussen beide maanden maart werd nog niet eerder gemeten.

Voor de consument komt de meevaller financieel maar op 40 euro neer. Door netkosten belastingen is het voordeel relatief laag. Want in veel huizen is de verwarming in maart niet veel benut. Vorig jaar betaalde de Nederlandse consument ongeveer 100 euro meer. Het was toen extreem koud voor de tijd van het jaar.

Minder gas verbruikt in maart

Maart is uiteraard zacht geweest maar ook de echte wintermaanden stelden weinig voor. December, januari en februari leverden ook een besparing op gas op. In vergelijking met een jaar eerder, verbruikte de Nederland 15 procent minder, aldus Eneco. Een gemiddelde klant bespaarde daardoor volgens het bedrijf ruim 70 euro op de gasrekening.

Niet alleen Eneco meldde de daling al, ook concurrent Nuon zag het gasverbruik dalen. En waarschijnlijk met Eneco en Nuon alle andere energieleveranciers ook. Een slechte winter is goed voor de portemonnee. Overigens zou de consument sowieso al besparen omdat de netbeheerderskosten lager uitvielen.

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.