Blog

Energie vergelijken

Vanaf 2004 is de energiemarkt aanzienlijk geliberaliseerd. Nieuw aanbieders kunnen gebruik maken van de bestaande infrastructuur en zelf energie kunnen gaan aanbieden. De groeiende concurrentie heeft ertoe geleid dat het vergelijken van energieleveranciers loont voor de consument. Wat zijn nu de voordelen om over te stappen naar een andere energieleverancier?

Lager tarief

Omdat veel energieleveranciers pakketten aanbieden op uw postcode, is de kans groot dat u op jaarbasis soms wel honderden euro’s bespaart.

Betere voorwaarden

Zo mag een energieleverancier een opzegvergoeding vragen wanneer er wordt overgestapt bij een contract met een bepaalde duur. Het is verstandig om dit in de voorwaarden op te zoeken. Op deze website wordt voor u een verschil gemaakt in aanbieders die een boete opleggen wanneer wordt opgezegd.

Betere klantenservice

De kwaliteit van de klantenservice van energiebedrijven kan sterk verschillen op basis van wachttijden en de communicatie met de medewerkers. Wanneer u niet tevreden bent met uw huidige leverancier, loont het om over te stappen.

Een korting over de eerste jaren

Wanneer u bijvoorbeeld een contract afsluit voor onbepaalde tijd dan wil de leverancier nog wel eens welkomstkortingen aanbieden. Let wel op dat de jaarkosten, de totale kosten zijn. De korting is hierbij inbegrepen.

Vergelijken

De energiepakketten kunnen gemakkelijk worden vergeleken op basis van uw postcode, het metertype en uw verbruik. Voor het type meter wordt een onderscheid gemaakt tussen een enkele en een dubbele meter.  Laatstgenoemde maakt ook een onderscheid in het gebruik tijdens piek- en daltijden. Voor deze tijden worden verschillende tarieven gehanteerd. De website biedt filteropties, zoals de looptijd van het energiecontract, het type energie, de prijsvastheid en een eventuele boete die leveranciers opleggen wanneer voor het einde van de contractduur wordt opgezet. Zeker nu naar alle waarschijnlijkheid de energie goedkoper wordt, is het interessant om uw huidige abonnement erbij te pakken. Wellicht profiteert u en van de meest voordelige energieleverancier en van een goedkopere energierekening in 2013.

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.