Zakelijk energie vergelijken 2017

Zakelijk energie vergelijken 2017Wil je de zakelijke energie prijzen vergelijken in 2017? Dan helpt Verandervanenergie.nl je graag verder. Hieronder vind je onze handige vergelijker. Vul je gegevens in, geef je verbruik aan en zie wat de goedkoopste zakelijke energieleverancier is in 2017. Vraag aan en verander van energie. Kom volgend jaar gewoon weer terug om weer geld te besparen in 2018!

 

*Tip:
Direct veranderen van energie? Ga dan naar de pagina: energievergelijker, stap vandaag nog over en bespaar jaarlijks tot 450 euro.

Als ondernemer heb je een hoop zaken aan je hoofd. Je hebt opdrachten die je moet leveren aan je klanten, je hebt een administratie die je moet voeren maar in veel gevallen heb je ook een bedrijfspand. Dat bedrijfspand moet worden voorzien van energie en dat kost een hoop geld. Je zal altijd meer dan je lief is uitgeven aan de elektriciteit voor je bedrijf en ook de gasrekening voor het verwarmen van je gebouw loopt behoorlijk op. Omdat je als ondernemer doorgaans geen tijd hebt om onder kantooruren lang aan de telefoon te hangen met de energieleverancier als er wat is, is er voor bedrijven een speciale dienst; zakelijke energie.

Hoe kan je energie vergelijken zakelijk

Zakelijke energie is een kostbaar iets. Het is maar goed dat de energierekening onder het kopje bedrijfskosten valt want het gaat ieder jaar weer om een behoorlijk bedrag. Daarnaast is het iets waar je weinig meer van terug ziet naderhand. Een verwarmd bedrijfspand is goed maar op den duur zal het je weinig extra winst opleveren. Het is

dan ook altijd goed om te kijken bij welke leverancier je de minste kosten hebt aan je energierekening als ondernemer. Een goede deal is immers altijd meegenomen.

De energieprijzen zijn voortdurend in ontwikkeling en in beweging. Als ondernemer wil je graag voor langere tijd zekerheid hebben als je een energiecontract afsluit. Daarom is het ook aan te raden om dit voor langere tijd te doen. Het handigste sluit je een dergelijk contract voor langere tijd af wanneer de energieprijzen laag zijn. Je weet dan zeker dat je de komende jaren niet teveel gaat betalen voor je energie.  De prijzen van stroom en gas zullen de komende jaren gaan veranderen. We hebben de effecten voor je energierekening in onderstaand schema verwerkt.

Op welk product heeft het betrekking Prognose Welk bedrag
Totale energierekening Stijgen Gemiddeld 20 euro per jaar
Elektriciteitsrekening Gelijk blijven Niet van toepassing
Gasrekening Stijgen Gemiddeld 20 euro per jaar

 

  • Wanneer je een flexibel contract hebt lopen. Heb jij als ondernemer momenteel een flexibel contract lopen, dan betaal je de energieprijzen zoals ze momenteel worden berekend. Jouw energierekening zal dan door de hogere gasprijzen met 20 euro op jaarbasis gaan stijgen. Het kan zijn dat daar nog meer bijkomt door extra overheidsheffingen op energie.
  • Wanneer je een contract met een vaste prijs hebt lopen. Heb jij een contract met een vaste prijs lopen als ondernemer, dan zal de stijging van de energieprijzen geen invloed hebben op jouw energierekening. Loopt je energiecontract voor 1 juli 2017 af, dan doe je er verstandig aan om voor die tijd je contract te verlengen tegen de prijs die je nu betaalt. Je voorkomt dan een prijsstijging vanaf 1 juli 2017. Het kan zijn dat je alsnog meer moet gaan betalen omdat de overheid extra heffingen aan het beraadslagen is die dit jaar moeten ingaan.

Hoe is het prijskaartje van je zakelijke energieverbruik opgebouwd

Wanneer je een zakelijk energiecontract wil gaan afsluiten met een leverancier is het altijd goed om een aantal zaken in de gaten te houden die voor jouw bedrijf van belang zijn. Energie is immers heel belangrijk om continuïteit als bedrijf te hebben. We hebben die keuzes voor jou op een rijtje gezet zodat je zelf goed energie kan vergelijken als ondernemer.

  • Keuze 1: Heb je ondernemersvoordeel. Als zelfstandig ondernemer zal je doorgaans meer energie afnemen dan als particulier huishouden. Het is dan ook altijd een goede zaak om te kijken of al die extra elektriciteit, uitgedrukt in kWh jou ook minder kost per kWh dan particulier stroomverbruik. Dat heet ondernemersvoordeel oftewel kwantumkorting. Je koopt meer in voor een lagere prijs per kWh.
  • Keuze 2: Hoe zit het met de helpdesk. Als je zaken gaat doen met een energieleverancier zal je ook moeten kijken naar de helpdesk en de service die aan jou wordt geboden. Je zal moeten kijken of je alleen kan bellen tijdens kantooruren of ook in de avonduren omdat je er dan eindelijk tijd voor hebt. Kantooruren is vaak kostbare werktijd.
  • Keuze 3: Welke contactmogelijkheden zijn er. Je kan bij een energiebedrijf doorgaans op meerdere manieren contact opnemen. Eén van die manieren is het contact per telefoon. Een andere manier is contact online via een rechtstreekse chat of via de mail. Kies altijd voor een energiebedrijf wat contactmogelijkheden biedt op een manier die voor jou interessant is.
  • Keuze 3: Heb je een vaste accountmanager. Als ondernemer ben je er niet bij gebaat dat je steeds een andere contactpersoon bij een energiebedrijf hebt. Je zou dan ook kunnen kiezen voor een energiebedrijf wat jou een vaste accountmanager biedt. Op deze manier krijg jij altijd de beste persoonlijke adviezen en haal je het meeste rendement uit je energiecontract.

Energie vergelijken valkuilen

Als je wilt overstappen naar een …

energie vergelijk

Zonder welkomstpremie energie vergelijken

Het jaarlijkse moment waarop de …

energie vergelijken

Zonder waarborg energie vergelijken

Iedereen die in een huis woont …