Zakelijk energie vergelijken 2018

zakelijk energie vergelijkenAls ondernemer komt er een hoop op je af iedere dag. Je hebt producten en/of diensten te leveren, en daarnaast moet je ook je boekhouding doen. Als je na een lange dag op de bank zit besef je dat je ook nog moet kijken naar de uitgaven van je bedrijf. Eén van de posten die het meeste kosten voor jou als ondernemer is je energieverbruik. Maandelijks betaal je waarschijnlijk een voorschot voor je energierekening. Het kan echter ook zijn – als het om een hoog bedrag gaat – dat je maandelijks een ander bedrag betaalt voor je energierekening. Je betaalt dan naar verbruik in die maand. Het kan zelfs zo zijn dat je een bepaald deel – zoals je gasverbruik – per maand betaalt en je elektra verbruik in een vast voorschot. Dit is vooral het geval wanneer jouw gasverbruik nogal wisselt omdat je bijvoorbeeld een glastuinbouwbedrijf hebt.

*Tip:
Direct veranderen van energie? Ga dan naar de pagina: energievergelijker, stap vandaag nog over en bespaar jaarlijks tot 450 euro.

Hoe kan je zakelijk energie vergelijken in 2018

Als ondernemer betaal je uiteraard niet graag teveel aan je energiebedrijf. Toch hebben veel ondernemers het gevoel dat ze dit wel doen. Daarom is er dit stuk over het zakelijk energie vergelijken. Omdat regeren nu eenmaal vooruit kijken is, nemen we een blik in

de wereld van energie prijzen zoals je die in 2017 en 2018 mag verwachten. Allereerst is het dan goed om te weten hoe een energierekening is opgebouwd. We hebben de punten waaruit deze bestaat voor jou op een rijtje gezet.

  • Je elektriciteitsverbruik. Je elektriciteitsverbruik wordt weergegeven in kWh. Afhankelijk van de mate waarin de apparatuur in jouw bedrijf stroom verbruikt wordt het aantal kWh berekend. Vermenigvuldigd met de prijs per kWh kom je uit op je globale elektriciteitsverbruik gedurende een jaar.,
  • Je gasverbruik. In de meeste bedrijven wordt aardgas verbruikt. Dit aardgas kan worden gebruikt in geval van een kantoor voor het aanleveren van warm tapwater en voor het aansturen van de cv installatie. Een glastuinbouwbedrijf zal echter veel meer aardgas verbruiken aangezien de klimaatbeheersingsinstallatie in de kassen moet worden aangestuurd met aardgas. In dat geval zal je een veel hoger bedrag moeten betalen voor je aardgasverbruik.
  • De energietaks of energiebelasting. Dit is een post die globaal gezien het grootste aandeel van je energierekening bepaalt. De overheid brengt deze post in rekening omdat ze windmolenparken en zonnepanelenparken moeten bouwen. Er moet immers een aanzienlijk deel van alle energie in ons land in de vorm van groene energie worden aangeleverd. Dit aandeel groene energie wordt nu nog niet voldoende opgewekt, dus er is nog een hoop werk wat verricht moet worden. Daarnaast moeten de windmolenparken zoals ze er nu zijn worden onderhouden wat ook weer behoorlijk wat extra kosten met zich mee brengt.
  • De BTW. Voor jou als ondernemer is de BTW een post die je net zo hard weer mag verrekenen bij de belastingaangifte. De omzetbelasting die je betaalt over je bedrijfsresultaten mag je verrekenen met de omzetbelasting die jij betaalt over geleverde diensten. Dit zorgt ervoor dat deze post voor jou niet echt van toepassing is.
  • De transportkosten. Dit bedrag aan kosten is het regelrechte gevolg van de privatisering van elektriciteitsbedrijven een tiental jaar geleden. Sindsdien wordt het transport van de elektriciteit naar jouw bedrijf in rekening gebracht. Hoe hoog dit bedrag is, is afhankelijk van de afstand die moet worden afgelegd.

 

energie zakelijk

Hoe werkt zakelijk energie vergelijken

Als je zakelijk energie gaat vergelijken zal je dus moeten kijken naar alle posten die we zojuist hebben genoemd. Het is zaak dat je voor iedere post minder gaat betalen, wil je een lager bedrag per maand hoeven te betalen. Zakelijk energie vergelijken is dan ook zaak van beslissingen tegen elkaar afwegen.

Bedrijven maken vaak de keuze om hun elektriciteit van een leverancier te betrekken die de laagste prijs per kWh berekent. Dit doen ze om de kosten van hun stroomverbruik te reduceren. De kosten van het gasverbruik wil je als ondernemer echter ook drukken. Dat doe je door ook voor je gasverbruik de betaalbaarste leverancier te zoeken. Je kijkt voor beide posten waar je dit het goedkoopste kan inkopen. In sommige gevallen ben je dan klaar met één leverancier, maar voor veel bedrijven is het veel lonender om bij meerdere bedrijven in te kopen.

Het lijkt administratief veel meer werk, maar dat staat doorgaans niet in verhouding tot de winst die er te behalen valt op een lagere prijs voor stroom en gas. Vooral voor gas valt er veel winst te behalen.

Energie vergelijken valkuilen

Als je wilt overstappen naar een …

energie vergelijk

Zonder welkomstpremie energie vergelijken

Het jaarlijkse moment waarop de …

energie vergelijken

Zonder waarborg energie vergelijken

Iedereen die in een huis woont …