Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Het aantal zonnepanelen dat op Nederlandse daken ligt, stijgt hard door. Huishoudens nemen steeds vaker het heft in eigen hand door zonnepanelen op het dak van een woning te leggen en zo zelf energie op te wekken en dus minder afhankelijk te zijn van een energieleverancier.

In een jaar tijd is het aantal adressen met geregistreerde collectoren gestegen van 125.000 naar 185.000 locaties. Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Stedin. De stijging wordt aangejaagd door landelijke en lokale subsidie. Iets wat we meer zien als het om duurzame energie gaat. De houding van de Nederland ten opzichte van zonne-energie verandert, maar de overstap om zelf energie op te wekken moet nog aangewakkerd worden door subsidie.

“Met zonnepanelen op het huis, een elektrische auto en hulp van de slimme meter zijn Nederlanders intensiever dan ooit tevoren bezig met energie. Nederlandse consumenten en bedrijven worden daardoor energiebewuster en naast afnemer ook producent”, zo beweert Henk Blom van Stedin.

Utrecht is de grootste stijger. In de Domstad verdubbelde het aantal panelen in een jaar van 1342 naar 3151. Ook Den Haag doet het goed. Hier zijn ruim 3000 geregistreerde gebruikers geteld. Eindhoven is hekkensluiter in de top 10.


Meer nieuws:

Meer nieuws