Je wilt weten welke energieleverancier de goedkoopste is in 2017? Gebruik dan de vergelijker hieronder. Gebaseerd op jouw wensen wordt de goedkoopste energielevenssier gekozen in jouw regio. Maak een keuze uit: het soort meter (enkel of dubbel), geef je energieverbruik aan in Kwh en geef je gasverbruik aan in m3. Daarnaast kun je kiezen voor een vast of variabel tarief en of je gebruik wilt maken van duurzame energie in 2017. Vergelijk de prijzen, kies de goedkoopste energieleverancier in 2017 en verander van energie.
Er is een zaak waar niemand in het leven goed tegen kan. Dat is het gevoel dat je altijd in de verkeerde rij staat te wachten. Met stip op één staat het feit dat je het sterke gevoel hebt dat je teveel betaalt. Of dat nu in een supermarkt is of bij je vaste lasten; niemand wordt vrolijk van een maandelijkse voorschotnota die hoger uitpakt dan je van tevoren in gedachten had. Je wil direct aannemen dat de elektriciteit die jij ieder jaar afneemt een behoorlijk bedrag kost, maar het bedrag wat jij per maand kwijt bent kan nooit goed zijn. Wanneer dan de jaarafrekening komt en jij mag bijbetalen omdat je maandelijkse voorschot nog steeds te laag was ingecalculeerd komen de problemen. Je hebt er genoeg van en gaat op zoek naar een goedkopere energieleverancier.
Hoe vind je de goedkoopste energieleverancier 2017
Als jij op zoek gaat naar een andere energieleverancier zal je in eerste instantie vooral naar de prijs willen kijken. Op tv komen iedere dag reclames voorbij van
energiebedrijven die hun stroom en gas voor uiterst concurrerende prijzen aanbieden. Daarnaast krijg je vaak ook nog een leuk welkomstcadeau dus de overstap is heel snel gemaakt.
Met het vrijgeven van de energiemarkt is er echter een wildgroei ontstaan op het gebied van energieleveranciers. De ene na de andere prijsvechter doet jou een aanbieding en de ene heeft nog mooiere beloften dan de andere. Het is dan ook aan jou om uit te zoeken wat nu echt de goedkoopste energieleverancier is. We hebben voor jou uitgezocht hoe je in 2017 de goedkoopste energieleverancier kan vinden. De manier waarop je deze kan selecteren is wellicht wat verrassend.
- Keuze 1: Wat is de prijs die wordt berekend per kWh stroom. De prijs van een leverancier van elektriciteit wordt bepaald aan de hand van het aantal kWh wat jouw huishouden verbruikt op jaarbasis. Dit valt redelijk eenvoudig uit te rekenen als je al een keer een energiejaarafrekening hebt gehad. Je kan eenvoudigweg het totale aantal kWh aflezen op de factuur. Had jij een normaal jaar, waar geen extra energie is verbruikt, dan mag je dit aantal kWh aanhouden. Je mag het aantal kWh vermenigvuldigen met de prijs per kWh stroom en je hebt het tarief voor je stroomrekening voor een jaar berekend.
- Keuze 2: Wat is de prijs die wordt berekend voor een m3 aardgas. De tweede post op je energierekening is het aardgas. Dit wordt per m3 berekend. Voor het aantal m3 aardgas geldt hetzelfde als voor het aantal kWh stroom. Je berekent redelijk eenvoudig hoeveel je kwijt zal zijn voor je aardgas verbruik.
- Keuze 3: Welk contract sluit je af. Je kan ervoor kiezen om een jaarcontract voor een vaste prijs voor een jaar af te sluiten. Op die manier dek jij je in tegen prijsstijgingen tijdens het jaar 2017. Je zal dan aanvankelijk iets meer betalen maar voor de rest van het jaar zit je wel aan de veilige kant als er prijswijzigingen komen.
- Keuze 4: Een jaarcontract tegen een variabel tarief is ook een oplossing. In dat geval betaal jij een tarief wat wordt bepaald door de inkoopprijs die de energieleverancier voor elektriciteit en gas moet betalen aan de bron waar zij het inkopen. In dat geval doe je er dus verstandig aan om te kijken waar ze het minste betalen voor een kWh elektriciteit en een m3 gas.
- Keuze 5: Wie koopt het goedkoopste in. De goedkoopste energieleverancier van 2017 is dus diegene die het goedkoopste weet in te kopen. Elektriciteit kan uit verschillende bronnen komen, net zoals aardgas. Iedere bron zal zijn eigen eigenschappen hebben en zijn eigen herkomst. Een bron die in een goedkoop buitenland zit zal tegen een veel lagere prijs leveren dan een bron die duur in Nederland zit. Je moet echter wel kijken hoe betrouwbaar zo’n bron in een goedkoop buitenland is. Een bron die elk moment kan ophouden met leveren waarna moet worden ingekocht bij een duurdere bron is een slechte indicatie voor een lage prijs.
- Keuze 6: Hoe streng is de winter. Het laatste vergelijkingspunt wat we voor je hebben is de temperatuur door het jaar heen. Veel mensen beginnen veel meer te betalen voor hun energie wanneer het een strenge winter is. De reden laat zich raden. Een strenge winter zorgt ervoor dat jij veel meer moet stoken om je huis warm te houden. Een strenge winter zorgt er dan ook voor dat jij veel meer aardgas moet verstoken om het binnenshuis behaaglijk warm te hebben. We hebben de gevolgen hiervan in onderstaand schema voor je op een rijtje gezet.