Energievergelijker 2017

Als je van energieleverancier wilt overstappen dan is het verstandig om eerst te vergelijken. Gebruik onze energievergelijker en zie direct hoeveel je jaarlijks kunt besparen. Vergelijk, stap over en bespaar gemiddeld tot wel 450 euro per jaar. Kom volgend jaar weer terug en bespaar weer geld!

Energievergelijker 2017 2018

Een elektriciteitsaansluiting is iets wat veel mensen hoofdbrekens bezorgt. Als je net op jezelf gaat wonen en een huis betrekt zal er een energiecontract moeten worden afgesloten. Start je met een eigen bedrijf, dan word je ook geconfronteerd met de behoefte aan een eigen energieaansluiting. Het feit is dan ook dat je wel wat hulp kan gebruiken bij dit soort zaken. Wie hiervoor op zoek is naar hulp komt al snel terecht bij een energie vergelijkingssite. Energievergelijker is zo’n site die jou de weg wijst in het oerwoud wat energieleveranciers heet. Je krijgt een aantal nuttige adviezen die jou op weg helpen naar een goed, betrouwbaar en betaalbaar energiecontract.

Hoe werkt energievergelijker

Wie gaat kijken op de website van Energievergelijker hoeft niet direct te verwachten dat hij wordt opgewacht met allemaal reclames van energieleveranciers die over je scherm heen flitsen. Als je op die manier een energieleverancier

wil uitzoeken kan je immers gewoon naar hun website gaan en je daar aanmelden. De service van Energievergelijker gaat veel verder dan dat.

Zo zal er worden geïnformeerd naar de buurt waarin je komt te wonen en naar het aantal personen in jouw huishouden. Aan de hand hiervan wordt een indicatie gemaakt van het aantal kWh elektriciteit en m3 aardgas wat er verbruikt zal gaan worden op jaarbasis. Daarna mag je vergelijken welke contract mogelijkheden er zijn. Die contractmogelijkheden worden gebruikt om een aantal energie leveranciers te filteren die voor jou in aanmerking komen.

Met deze informatie kan je rechtstreeks naar de website van een energieleverancier gaan en op die manier je contract afsluiten. Alles, van de eerste aanmelding bij het systeem tot het in werking stellen van de elektriciteitsmeter in je woning wordt vanaf dat moment voor je geregeld.

Ben jij geschrokken van de hoogte van je jaarafrekening en wil je weten of je elders goedkoper je energie kan betrekken, dan ga je naar een tabblad voor overstappen naar een andere energieleverancier. Hier kan je aangeven wat je verbruik is, wat je adres is, en welk contract je wenst. Vervolgens krijg je een aantal resultaten te zien waar je uit zou kunnen kiezen. Een jaarcontract vergelijken gaat het gemakkelijkst wanneer je meerderen kan vergelijken. Bij Energievergelijker gaat dit automatisch.

Waar let de site Energievergelijker zoal op

De site energievergelijker let op een aantal zaken wanneer jij een ander energiecontract wil gaan afsluiten. Zo wordt er niet alleen gekeken naar een laag stunttarief van een energieleverancier. Er wordt gekeken een aantal zaken

die je kan gebruiken om een energieleverancier te vergelijken.

  • Keuze 1: De prijs per kWh. Stroom kost bij de ene energieleverancier meer dan bij de andere energieleverancier. Dit heeft te maken met de hoogte van de inkoopprijs die de energieleverancier betaalt aan de bron, dus aan de plek waar de elektriciteit vandaan komt. Die bron kan een kolencentrale of een kerncentrale zijn. In dat geval koop je zogeheten grijze stroom in. Het kan echter ook een windmolenpark zijn wat groene stroom levert.
  • Keuze 2: De prijs per m3 aardgas. Aardgas koop je, net zoals stroom, bij iedere leverancier voor een ander tarief. Ook hier geldt; het is afhankelijk van de inkoopprijs die de leverancier heeft betaald hoeveel jij voor een m3 aardgas zal moeten betalen. Hier valt voordeel te behalen, al moet jij je wel afvragen waar het aardgas vandaan komt. Is dit uit een betrouwbare bron die constant aardgas kan aanvoeren naar jouw adres toe? Een bron die opeens sluit waardoor de leverancier elders moet gaan inkopen zorgt immers voor een behoorlijke prijsverhoging.
  • Keuze 3: Welk contract sluit je af. Het contract wat je afsluit met een energieleverancier zorgt ervoor wat je per maand zal gaan betalen.

Zo kan je kiezen voor een contract voor 1 jaar met een vast tarief. In dat geval begin je het jaar met een tarief wat net wat hoger ligt dan het op dat moment geldende tarief voor stroom en gas. Daarna betaal je gedurende een jaar dat tarief.

Je kan echter ook kiezen voor een contract voor 1 jaar met een flexibel tarief. De prijs die je dan per maand betaalt is afhankelijk van de inkoopprijs die de leverancier betaalt aan de bron waar de energie vandaan komt. Het kan zijn dat je goedkoper uit bent dan met een contract voor een vast tarief, maar het kan ook zijn dat de prijs opeens enorm stijgt waardoor je duurder uit bent.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De helderste manier om een goed energiecontract af te sluiten is door offertes op te vragen. Met één muisklik vraag je vrijblijvend meerdere offertes op bij energieleveranciers. Je kan deze offertes op je gemak doorlezen en er je voordeel mee doen. Je voordeel kan oplopen tot 20 procent.