Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Snel energie vergelijken? (uitleg)

Als je je postcode en gegevens invult hieronder dan worden je gegevens geladen in de vergelijker. Vervolgens kun je aangeven of je duurzame energie wilt en wat voor soort contract. Je zult direct inzien wat de opties zijn en je maakt tot slot een keuze.

Energievergelijker

Een elektriciteitsaansluiting is iets wat veel mensen hoofdbrekens bezorgt. Als je net op jezelf gaat wonen en een huis betrekt zal er een energiecontract moeten worden afgesloten. Start je met een eigen bedrijf, dan word je ook geconfronteerd met de behoefte aan een eigen energieaansluiting. Het feit is dan ook dat je wel wat hulp kan gebruiken bij dit soort zaken. Wie hiervoor op zoek is naar hulp komt al snel terecht bij een energie vergelijkingssite. Een energievergelijker is zo’n site die jou de weg wijst in het oerwoud wat energieleveranciers heet. Je krijgt een aantal nuttige adviezen die jou op weg helpen naar een goed, betrouwbaar en betaalbaar energiecontract. Hierboven vind je zo’n energievergelijker. Wij zijn een onafhankelijk bedrijf en bieden je deze service gratis.
energievergelijker

Hoe werkt de energievergelijker

Wie gaat kijken zoeken naar een energievergelijker hoeft niet direct te verwachten dat hij wordt opgewacht met allemaal reclames van energieleveranciers die over je scherm heen flitsen. Als je op die manier een energieleverancier wil uitzoeken kan je immers gewoon naar hun website gaan en je daar aanmelden. De service van onze energievergelijker gaat veel verder dan dat.

Persoonlijke gegevens

Zo zal er worden geïnformeerd naar de buurt waarin je komt te wonen en naar het aantal personen in jouw huishouden. Aan de hand hiervan wordt een indicatie gemaakt van het aantal kWh elektriciteit en m3 aardgas wat er verbruikt zal gaan worden op jaarbasis. Daarna mag je vergelijken welk contractmogelijkheden er zijn. Die contractmogelijkheden worden gebruikt om een aantal energie leveranciers te filteren die voor jou in aanmerking komen.

Energiecontract afsluiten

Met deze informatie kan je rechtstreeks naar de website van een energieleverancier gaan en op die manier je contract afsluiten. Alles, van de eerste aanmelding bij het systeem tot het in werking stellen van de elektriciteitsmeter in je woning wordt vanaf dat moment voor je geregeld.

Vergelijken

Ben jij geschrokken van de hoogte van je jaarafrekening en wil je weten of je elders goedkoper je energie kan betrekken, dan gebruik je de vergelijker hierboven als je wil overstappen naar een andere energieleverancier. Hier kan je aangeven wat je verbruik is, wat je adres is, en welk contract je wenst. Vervolgens krijg je een aantal resultaten te zien waar je uit zou kunnen kiezen. Een jaarcontract vergelijken gaat het gemakkelijkst wanneer je meerderen kan vergelijken. Bij Energievergelijker gaat dit automatisch. Lees ook: energie vergelijken.
energievergelijkers

Waar let de energievergelijker zoal op

De energievergelijker let op een aantal zaken wanneer jij een ander energiecontract wil gaan afsluiten. Zo wordt er niet alleen gekeken naar een laag stunttarief van een energieleverancier. Er wordt gekeken een aantal zaken die je kan gebruiken om een energieleverancier te vergelijken.

  • Keuze 1: De prijs per kWh. Stroom kost bij de ene energieleverancier meer dan bij de andere energieleverancier. Dit heeft te maken met de hoogte van de inkoopprijs die de energieleverancier betaalt aan de bron, dus aan de plek waar de elektriciteit vandaan komt. Die bron kan een kolencentrale of een kerncentrale zijn. In dat geval koop je zogeheten grijze stroom in. Het kan echter ook een windmolenpark zijn wat groene stroom levert.
  • Keuze 2: De prijs per m3 aardgas. Aardgas koop je, net zoals stroom, bij iedere leverancier voor een ander tarief. Ook hier geldt; het is afhankelijk van de inkoopprijs die de leverancier heeft betaald hoeveel jij voor een m3 aardgas zal moeten betalen. Hier valt voordeel te behalen, al moet jij je wel afvragen waar het aardgas vandaan komt. Is dit uit een betrouwbare bron die constant aardgas kan aanvoeren naar jouw adres toe? Een bron die opeens sluit waardoor de leverancier elders moet gaan inkopen zorgt immers voor een behoorlijke prijsverhoging.
  • Keuze 3: Welk contract sluit je af. Het contract wat je afsluit met een energieleverancier zorgt ervoor wat je per maand zal gaan betalen.
  • Keuze 3.1: 1 jarig contract met vast tarief. Zo kun je kiezen voor een contract voor 1 jaar met een vast tarief. In dat geval begin je het jaar met een tarief wat net wat hoger ligt dan het op dat moment geldende tarief voor stroom en gas. Daarna betaal je gedurende een jaar dat tarief.
  • Keuze 3.2: 1 jarig contract met flexibel tarief: Je kan echter ook kiezen voor een contract voor 1 jaar met een flexibel tarief. De prijs die je dan per maand betaalt is afhankelijk van de inkoopprijs die de leverancier betaalt aan de bron waar de energie vandaan komt. Het kan zijn dat je goedkoper uit bent dan met een contract voor een vast tarief, maar het kan ook zijn dat de prijs opeens enorm stijgt waardoor je duurder uit bent.
  • Duurzaamheid: duurzaamheid is een begrip dat steeds sterker wordt in onze maatschappij. Ook in de vergelijker hierboven kun je op duurzaamheid filteren. Lees ook: duurzame energie.

overweging energievergelijker

Praktische bespaartip

  • Vergelijk. Het is simpel en kost je niks. Overstappen is heel simpel en je kunt er jaarlijks tot wel 450 euro op besparen. Jaarlijks veranderen er zo’n 2 miljoen Nederlands van energie. Gebruik snel de vergelijker hierboven en doe je voordeel..
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws