Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Elektriciteit prijzen 2017

Wanneer je gaat verhuizen zal er altijd met heel veel verschillende zaken rekening moeten worden gehouden. Eén van deze zaken heeft uiteraard betrekking tot het energiecontract dat je hebt afgesloten. Wat dit contract betreft kan je in principe twee dingen doen. Zo kan je er voor kiezen om deze op te zeggen en een nieuwe overeenkomst af te sluiten bij een andere partij, maar het is ook mogelijk om er voor te kiezen om het bestaande contract te verhuizen naar het nieuwe adres waar je gaat wonen. Ben je van plan om te verhuizen, maar is het niet helemaal duidelijk met welke zaken je op vlak van energie rekening dient te houden? In dat geval helpt de informatie op deze pagina je ongetwijfeld verder!

Wat wil je doen met je bestaande energie contract?

De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is wat je nu precies wil doen met het bestaande energie contract. Kies je er voor om deze mee te nemen naar je nieuwe woonst of ga je een nieuwe overeenkomst afsluiten bij een andere energieleverancier? Beide opties zijn perfect mogelijk, maar compleet afhankelijk van de situatie en de keuze die je maakt. Veel mensen die er voor kiezen om te verhuizen naar een (nieuwe) huurwoning stellen zich bovendien de vraag of ze niet verplicht zijn om het lopende contract van de huidige huurder over te nemen. Dat is zeker niet het geval. Je kan nooit worden verplicht om de energie overeenkomst van hetzelfde bedrijf over te nemen. Uiteraard zou je dit wel kunnen doen wanneer de inhoud er van voor jou voldoende interessant is.

Het noteren van de meterstand

Verhuizen kan in principe op eender welk ogenblik gebeuren. Dit kan aan het begin van het jaar, in de maand december, ergens in de zomer, etc. Dit zorgt er voor dat het altijd van belang is om een correct zicht te hebben op de actuele meterstand bij verhuis. Het wordt dan ook aangeraden om steeds een correcte opmeting te doen van de meterstand. Het is bovendien ook aangeraden om een foto te maken van de meters zodat er geen discussie over kan ontstaan. Je kan uiteraard ook aan de verhuizende partij vragen om hetzelfde te doen.

Wat bij overstappen naar een andere energieleverancier?

Bijzonder veel mensen grijpen de situatie waarin ze gaan verhuizen naar een nieuwe woonst aan om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Dat kan omwille van verschillende redenen interessant zijn. Enkele voorbeelden op dit vlak zijn:

  • Er kan een scherpere prijs worden verkregen per kWh;
  • Er worden betere voorwaarden, zoals geen waarborgen aangeboden;
  • Er kan door middel van een actuele promotie een (extra) financieel voordeel worden verkregen bij de nieuwe energieleverancier;

Wanneer je wil overstappen naar een nieuwe energieleverancier zal je kunnen vaststellen dat je hiervoor verschillende procedures kan volgen. In eerste instantie kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf de opzegging bij de huidige energieleverancier te doen. Dit dient vaak te gebeuren door het versturen van een aangetekende brief. Er is echter ook een alternatief. Wist je namelijk dat verschillende energieleveranciers tegenwoordig een verhuisservice aanbieden?

Er voor kiezen om gebruik te maken van de verhuisservice van een energieleverancier zorgt er voor dat je kan rekenen op verschillende voordelen. Zo ben je er zeker van dat er geen (bijkomende) kosten aangerekend zullen worden en wordt alle werk je uit handen genomen. Dit betekent dat je zonder ook maar enige zorg kan overstappen naar een nieuwe, wellicht veel interessantere energieleverancier. Vaak gaat deze procedure ook bijzonder snel waardoor bijvoorbeeld zelfs een snelle verhuis geen enkel probleem zal vormen.

Overstappen? Dat betekent vergelijken!

Wanneer je van plan bent om voor je nieuwe woning gebruik te maken van de diensten van een nieuwe energieleverancier is het altijd interessant om een concreet beeld te hebben van de actuele prijzen en voorwaarden die er door de verschillende energieleveranciers op de markt worden aangeboden. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een offerte aan te vragen bij de verschillende energieleveranciers, maar het is ook mogelijk om gewoon een objectieve vergelijking uit te voeren op het internet. Het uitvoeren van een dergelijke vergelijking is interessant omdat je er altijd zeker van kan zijn dat echt alle actuele prijzen en voorwaarden er in zijn opgenomen. Bovendien geniet je uiteraard ook van eventuele promoties die op dat ogenblik worden aangeboden.

Verhuizen van het bestaande contract

Kies je er niet voor om je huidige energie contract op te zeggen, maar ga je deze gewoon meenemen naar je nieuwe adres? In dat geval moet er in principe slechts één ding gebeuren en dat is een melding maken bij je energieleverancier. Geef hem gewoon aan dat het adres wordt aangepast en men zal je de nodige documenten hiertoe ter ondertekening bezorgen. Bij steeds meer energieleveranciers is het zelfs mogelijk om dit zeer eenvoudig te doen via hun eigen website. Dit zorgt er voor dat een verhuis reeds binnen enkele minuten en gewoon vanuit je luie zetel kan worden geregeld. Aan het verhuizen van een bestaand contract naar een nieuw adres zijn bovendien ook nooit kosten verbonden.

Ben je aan het verbouwen? Denk dan ook bijvoorbeeld aan:

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws