Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Energie aanbiedingenIedere maand betaal je een voorschot aan je energieleverancier. Bij de meeste gezinnen verloopt deze betaling automatisch en daardoor heb je niet direct door hoe hoog dat voorschot is. Wanneer je echter aan het eind van het jaar de jaarafrekening krijgt schrik je behoorlijk. Als die voorschotten waren nog lang niet voldoende om jouw energierekening van dat jaar te betalen. Vaak moet je nog bijbetalen ook aan het eind van de rit. Het is dan ook doorgaans op het moment waarop de jaarafrekening op de deurmat rolt dat veel mensen overstappen naar een andere energie leverancier. Dit is doorgaans iets wat je op dat moment een voordeel oplevert. We hebben voor jou gekeken welke energie aanbiedingen er zijn op dit moment en wat er voor jou aan winst aan vast zit.

*Tip:
Direct veranderen van energie? Ga dan naar de pagina: energievergelijker, stap vandaag nog over en bespaar jaarlijks tot 450 euro.

Welke energie aanbiedingen zijn er voor mij

Als je klant wil worden bij een andere energie leverancier zal je doorgaans warm worden onthaald. Iedere leverancier zit te wachten op extra klanten dus je bent meer dan welkom. Er is dan ook doorgaans een leuke premie die voor je klaar ligt wanneer jij je aanmeldt bij een andere energieleverancier. We

hebben ze voor je op een rijtje gezet en hopen dat het een hulp is voor jou.

  • Een eenmalige premie. Sommige energieleveranciers geven je een eenmalige premie. Dit is een cashback actie waarbij je geld terug krijgt in een elektronicazaak of in een andere winkel. Dit bedrag mag je direct aftrekken wanneer jij je aankoop bij de kassa gaat betalen. Vooral bij een grote aankoop is dit een heel interessante actie. Je kan dan echter ook niet meer terugkomen op je beslissing. Je recht op een ‘afkoelingsperiode’ komt te vervallen bij een dergelijke cashback actie.
  • Een premie verspreid over een contractperiode. Een cashback actie kan ook inhouden dat je over de contractduur verspreid een premie terug krijgt. Je energieleverancier houdt jou op die manier als klant maar jij krijgt maandelijks een bedrag als korting verrekend met je energierekening. Eventuele prijsstijgingen worden op deze manier minder aan jou doorberekend.
  • Een cadeau. Je hebt ook energieleveranciers die jou een cadeau geven als je een energiecontract bij hun afsluit. Je mag dan denken aan bijvoorbeeld een actie waarbij je een tablet/smartphone/iPhone krijgt waarop je direct kan zien hoe je energie kan besparen met de speciale slimme thermostaat die je bij je energiecontract krijgt.
  • Een korting op extra accessoires. Je energieverbruik houd je het liefste zelf in de hand. In dit geval zal je van je nieuwe energieleverancier bijvoorbeeld een slimme thermostaat, inclusief installatie, cadeau krijgen. Een dergelijke thermostaat zorgt ervoor dat jouw gasverbruik binnen de perken blijft en je echt alleen betaalt voor het gas wat jouw huishouden ook echt nodig heeft om de cv ketel aan te sturen.
  • Een cashback actie uit een eigen winkel. De leukste cadeaus krijg je van energie leveranciers die een eigen soort online winkel hebben waar je domotica kan kopen. Deze winkels bieden jou een uitgebreid aanbod middelen zoals afstand bestuurbare lampen en alarm installaties die jouw leven een stuk aangenamer maken. Ook je energieverbruik wordt door dit soort apparatuur behoorlijk teruggedrongen dus het is een cadeau waar je meerdere jaren plezier van zult hebben.

Hoe is het prijskaartje van jouw energierekening opgebouwd

Het prijskaartje wat jij betaalt voor je energierekening wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk contract sluit je af. Sluit je een contract af in een jaar waarin de energiekosten nog wel eens zouden kunnen gaan stijgen binnen een jaar of een paar jaar, dan doe je er verstandig aan om een contract met een vast tarief af te sluiten. Je weet dan zeker dat jou de eerste (paar) jaar geen onaangename verrassingen staan te wachten.
  • Keuze 2: Bij een variabele prijs. Sluit jij een contract af voor een variabele prijs, dan kan het nog wel eens zijn dat je een onaangename verrassing te wachten staat tijdens de contractperiode. De energieleverancier zal de prijsverhogingen die hij voor zijn kiezen krijgt door schommelingen in de inkoopprijs direct aan jou doorberekenen.
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws