Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Veel mensen die er voor hebben gekozen om een bepaald energiecontract af te sluiten zijn daar zeer tevreden mee. Dit zorgt er voor dat ze niet alleen vandaag de dag, maar ook in de nabije toekomst graag gebruik willen blijven maken van deze overeenkomst. Het energiecontract verlengen is dan hetgeen waar altijd de voorkeur naar uitgaat, maar is dat wel mogelijk en indien ja, hoe ga je daar precies voor te werk? Lees snel verder en je komt op deze pagina alles te weten over het verlengen van je energiecontract!

Hoe je energiecontract verlengen?

Tegenwoordig is het op verschillende manieren mogelijk om er voor te kiezen om je energiecontract bij je huidige energieleverancier te verlengen. In eerste instantie kan dit gebeuren door gewoon (telefonisch) contact op te nemen met de klantenservice. In het merendeel van de gevallen wordt het echter door de energieleverancier eveneens mogelijk gemaakt om de verlenging aan te geven via het speciale klantenportaal op de website of kan er een brief worden verstuurd. Het verlengen van een bestaand energiecontract is dus in ieder geval mogelijk op tal van verschillende manieren.

De voordelen van je energiecontract verlengen

Een energiecontract verlengen gebeurt uiteraard alleen maar door mensen die tevreden zijn van de voorwaarden van hun huidige overeenkomst. Wanneer je bijvoorbeeld denkt het interessanter kan zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier zal je uiteraard niet zelf aansturen op een verlenging van de huidige diensten waarover je beschikt. Hoe dan ook hebben wij even de verschillende voordelen die verbonden zijn aan het verlengen van je bestaande energiecontract op een rijtje gezet:

  1. Je hoeft niet op zoek te gaan naar een andere energieleverancier. Het spreekt voor zich dat je op deze manier heel wat tijd kan besparen.
  2. Je loopt niet het risico om tegen bijvoorbeeld een opzegvergoeding aan te lopen op het ogenblik dat je er voor kiest om over te stappen naar een andere partij.
  3. De kans is groot dat je energieleverancier bij een verlenging van je energiecontract aanziet als een vaste, belangrijke klant. Wellicht kan je dan ook rekenen op een (nog) betere prijs voor de komende contractperiode.
  4. Je bent je bewust van de voorwaarden van de energie-overeenkomst die je verlengt. Dit zorgt er voor dat je niet tegen kleine lettertjes in een mogelijks nieuw energiecontract aan kan lopen.
  5. Je kan blijven rekenen op de goede service en wellicht ook de deskundige helpdesk van de energieleverancier waar je reeds enige tijd de diensten van afneemt. Dit maakt dat het verhelpen van eventuele klachten en / of problemen op efficiëntere wijze kan gebeuren.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Het verlengen van een energiecontract brengt in principe geen nadelen met zich mee, althans niet wanneer je er voor kiest om dit te doen bij een energieleverancier waar je echt tevreden van bent. Dat is vrij voor de hand liggend. Het gevaar schuilt echter in het zomaar verlengen van je bestaande energiecontract zonder dat je eerst even onderzoekt of er geen interessantere alternatieven op de markt zijn terug te vinden. Wees dan ook steeds aandachtig voor de volgende punten bij het verlengen van je energiecontract:

  1. Kies er altijd voor om een objectieve vergelijking uit te voeren vooraleer je energiecontract te verlengen. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om te achterhalen of er eventueel financieel interessantere opties op de markt zijn terug te vinden waar je, je voordeel mee kan doen. Het niet uitvoeren van een dergelijke vergelijking kan er voor zorgen dat je niet met zekerheid kan genieten van de beste voorwaarden of prijzen op de markt.
  2. Je kan bij een verlening van een energiecontract nooit met honderd procent zekerheid weten dat je zal kunnen rekenen op dezelfde gunstige voorwaarden. Het is wat dat betreft dan ook altijd van belang om er rekening mee te houden dat je leverancier van energie er voor kan kiezen om bepaalde nieuwe voorwaarden in het contract te plaatsen of bijvoorbeeld de kostprijs te verhogen. Dit is altijd iets waar je rekening mee dient te houden.
  3. Het is perfect mogelijk dat je energieleverancier er voor heeft gekozen om haar algemene voorwaarden aan te passen gedurende de periode dat jij klant was. Deze nieuwe algemene voorwaarden gelden bij de verlenging van je energiecontract. Bekijk aandachtig of deze geen punten bevatten waar je, je niet in kan vinden of die in jouw nadeel spreken.

Energiecontract verlengen? Niet altijd mogelijk!

Het is tot slot nog belangrijk om te weten dat het verlengen van een bestaand energiecontract (tegen dezelfde voorwaarden) niet altijd een optie is. Verschillende energieleveranciers verbinden dan ook een aantal belangrijke voorwaarden aan het verlengen van het energiecontract. Zo moet de lopende overeenkomst uiteraard eerst worden afgerond en is het mogelijk dat de voorwaarden enigszins zullen worden aangepast. Heb je bijvoorbeeld als nieuwe klant een promotietarief ontvangen? In dat geval is het absoluut niet ondenkbaar dat deze niet meer van toepassing zal zijn bij het nieuwe contract dat je ontvangt. Bespreek dus in ieder geval altijd goed met je energieleverancier over welke mogelijkheden je beschikt met het oog op een eventuele verlenging van je bestaande energiecontract.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws