Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Consumenten die als collectief, met buurt- of huisgenoten, investeren in duurzame energie moeten belastingvoordeel krijgen. Dit stelt de PvdA. Het gaat dan om consumenten die collectief zonnepanelen of windmolens aanschaffen. Juist deze vormen van duurzame energie zijn prijzig in de aanschaf. Veel consumenten twijfelen bij zonnepanelen of de aanschafprijs ooit terugverdiend kan worden.

De PvdA pleit nu voor een belastingvoordeel voor consumenten die investeren in groene energie. Zo wil de partij dat de belasting op de opgewekte stroom vervalt voor die collectieven die hun stroom opwekken via zon of wind. Andere partijen staan ook welwillend tegenover het idee. VVD en CDA vinden het een positief plan maar willen het wel eerst onderzoeken.

Het levert de overheid nu geld op wanneer collectieven, op eigen initiatief, investeren in duurzame energie. Dit zou niet hoeven volgens de PvdA. Het voordeel kan terugvloeien naar diegenen die het initiatief nemen. Op deze manier zou er in theorie meer geïnvesteerd gaan worden in groene energie.

De overheid speelt al langer met ideeën om zonne-energie bij particulieren te bevorderen. Tot voor vorig jaar golden er subsidieregelingen voor zonnepanelen. Deze regeling werd echter eerder dit jaar afgeschaft omdat het subsidiepotje op was.

Vergelijk hier zelf alle leveranciers op duurzame energie


Meer nieuws:

Meer nieuws