Blog

Geld terug van energieleverancier

Naar verwachting gaan miljoenen huishoudens geld terug krijgen van hun energieleverancier. De jaarlijkse eindafrekening zal voor velen een creditnota worden door de zeer zachte winter van dit jaar. Een winter waarbij de temperatuur slecht één keer tot onder het vriespunt daalde, levert nu een voordeeltje op. Volgens de Telegraaf bedraagt dit voordeel tussen de 120 en 250 euro, afhankelijk van het ingestelde voorschot.

Minder gas

Het voordeel zit hem vooral in het verminderde verbruik van gas. De warme winter resulteerde in 22 procent minder gasverbruik. Maar ook waren de voorschotten in sommige gevalle verhoogd door de strenge winter van 2012/2013. In deze winter waren er weken achter elkaar van strenge vorst waardoor men meer ging betalen.

De rekenprogramma’s van energieleveranciers monitoren voorschotbedragen en passen die aan zodra verbruiken omhoog schieten. Omdat in de winter van 2 jaar geleden een record aan gas werd verstookt, gingen de voorschotten ook omhoog. Dit leidt tot grote prijsverschillen ten gunste van de consument. Nu zouden velen geld moeten gaan terugkrijgen.

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.