Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

De gemeenten die hebben deelgenomen aan de Klimaatverbond Energy Battle 2012/2013 hebben gemiddeld 17,6 procent energie weten te besparen. De winnaar van de wedstrijd, de gemeente Noordoostpolder , wist een besparing van maar liefst 23,1 procent te realiseren.

Aan de Energy Battle doen maar liefst veertien gemeenten (met ieder drie teams) mee: Berkelland, Barendrecht, Bloemendaal, Heemstede, Hengelo, Bergen op Zoom, Den Bosch, Hardenberg, Zaanstad, Woerden, Noordoostpolder, Veldhoven, Venray en Súdwest Fryslân. Het doel van de wedstrijd is het besparen van zoveel mogelijk energie binnen drie maanden tijd. Een gemiddeld huishouden verspild gemiddeld gezien al snel 14% aan elektriciteit, door middel van de besparingswedstrijd  hopen gemeenten hun inwoners te stimuleren beter na te denken over hun energieverbruik.

Iedere gemeente had drie teams samengesteld welke in drie rondes van vier weken thuis elektriciteit moesten besparen. Met behulp van een speciale energiemeter, de Wattcher kon worden vastgesteld hoeveel energie er is gebruikt en waar er nog bespaard kon worden. Na vier weken werd de energiemeter weer aan het volgende team doorgegeven. Op de tweede plaats van eindigde de gemeente Hardenberg, gevolgd door de gemeente Hengelo.

Uit onderzoek van het Klimaatverbond blijkt dat gemeenten tot wel 15 procent op de energiekosten kunnen besparen dankzij het monitoren van het energieverbruik, net zoals de individuele huishoudens dit tijdens de Energy Battle hebben gedaan.


Meer nieuws:

Meer nieuws