Blog

Prijzen omhoog. Overstappen loont!

Zoals aangekondigd zijn per 1 juli de energietarieven voor variabele contracten verhoogd. Alle leveranciers van energie hebben inmiddels hun vernieuwde tarieven gepubliceerd waardoor de prijsstijging zichtbaar wordt. Voornamelijk de prijs van gas is omhoog gegaan en de gemiddelde stijging in kosten ligt rond de 120 euro per jaar.

De prijsstijging zal door de meeste van ons gevoeld gaan worden. Voor een gezin scheelt dit al snel 10 euro per maand. Na 1 juli overstappen naar een nieuwe energieleverancier loont daarom nog steeds en levert voordeel op. Overstappen is, ook volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit, veilig om te doen. Elk jaar doet de NMa onderzoek naar energievergelijkingssites, en ook dit jaar kwam naar voren dat overstappen via energievergelijkers zoals verandervanenergie.nl betrouwbaar en objectief zijn.
Helaas blijkt er uit het onderzoek ook dat er enkele sites zijn die zich ten onrechte energievergelijker noemen, maar werken met foutieve tarieven en vergelijkingen. Deze sites, met naam en toenaam genoemd in het onderzoek, zullen dan ook door de NMa worden aangepakt om te voorkomen dat de consument verkeerd wordt ingelicht.

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.