Blog

Vergelijkers in Tros Radar

Op maandag 6 mei werden er door Tros Radar een aantal vergelijkingssites onder de loep genomen, waaronder verandervanenergie.nl. Onze site werd neutraal beoordeeld, omdat we geen claims doen die we niet waar kunnen maken. Wel werd er aan alle sites opgeroepen om transparanter te zijn over de vergoedingen die vergelijkingssites krijgen. Een goede oproep van Radar, waar we graag gehoor aan geven.

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat we onafhankelijk van energieleveranciers opereren. Het klopt dat elk afgesloten contract een vergoeding oplevert, maar de hoogte van deze vergoedingen speelt niet mee in het weergeven van de meest goedkope en/of groene energiecontracten. Met andere woorden, ondanks dat wij geld verdienen wanneer iemand overstapt via onze site, is het ons doel om een zo correct mogelijke vergelijking aan te bieden.

De hoogte van de vergoedingen die wij krijgen van energieleveranciers verschilt niet per leverancier, maar is afhankelijk van de vraag of er een 1-jarig of meerjarig contract wordt afgesloten door een bezoeker. Voor een 1-jarig contract bedraagt de vergoeding 15 euro, voor een 3-jarig contract is dit 35 euro en voor een 5-jarig contract is dit 55 euro. Vergoedingen kunnen uiteraard worden aangepast. Meer informatie over ons verdienmodel vindt u hier.

Hiermee hopen wij weer iets transparanter te werk te gaan. Mochten er naar aanleiding van de uitzending of naar aanleiding van dit bericht vragen zijn, laat het ons horen. Neem direct contact op.

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.