Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
energie vergelijk

Het energieverbruik zal wereldwijd weer gaan toenemen in dit jaar. In 2009 nam het energieverbruik voor het eerst in decennia af. Dit jaar groeit de vraag weer gestaag door. Het wereldwijde energieverbruik daalde in 2009 met 1,1% vanwege de crisis. Dit betrof de eerste daling sinds 1982 en werd gedreven door een dalende vraag in de ontwikkelde landen.

Om weer aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, zullen nieuwe investeringen in energiebronnen moeten worden gedaan. De voorkeur gaat natuurlijk uit naar duurzame energie. “De wereld zal vandaag de dag moeten investeren om de energievoorraden te kunnen leveren die in de toekomst nodig zijn”, aldus een topman van BP.

Eén ding staat wel vast; de veiligheidsmaatregelen zullen aangescherpt worden. Na de olieramp in de Golf van Mexico zal de industrie zich moeten beteren. BP heeft al direct laten weten strengere veiligheidsmaatregelen in acht te gaan nemen.

“Gebeurtenissen zoals in de Golf van Mexico echter, laten zien dat bepaalde energiebronnen vrijwel zeker scherpere maatregelen vereisen om veilige operaties zeker te stellen en mogelijkheden te bieden om de omgeving te beschermen”.

Sinds 22 april 2010 lekken er grote hoeveelheden olie in de Golf van Mexico uit een bron van BP. Volgens velen gaat het om de grootse milieuramp ooit in Amerika. Het lek werd veroorzaakt door een explosie aan boord van het boorplatform van Transocean Ltd. Deepwater Horizon.


Meer nieuws:

Meer nieuws