Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Duitsland willen uiterlijk over 5 jaar de subsidie op zonne-energie afschaffen. Dankzij subsidies op de aanschaf van zonnepanelen en zonne-stroom groeide de hoeveelheid zonne-energie enorm. Over een paar jaar zal marktwerking er voor moeten zorgen dat zonne-energie blijft groeien. Minister van Milieu Altmaier stelt dat zonne-energie te explosief is gestegen in Duitsland. Veel agrarische bedrijven hebben geld verdiend aan de subsidie, terwijl het zonder overheidsgeld ook rendabel moet zijn om zonnepanelen te plaatsen. De afgelopen jaren heeft de Duitse overheid meer dan 200 miljard euro geïnvesteerd in zonnepanelen.

Door de enorme groei aan zonnepanelen hebben onze oosterburen vele records gevestigd op het gebied van zonne-energie. Gisteren werd er een nieuw hoogtepunt bereikt, door rond het middaguur meer dan 23 Gigawatt aan stroom op te wekken. Op dat moment kon zonnestroom aan een derde van de totale vraag voldoen.

In Nederland wordt er veel minder zonne-energie opgewekt, mede doordat de Nederlandse regering veel minder geld in de subsidie op zonnepanelen steekt. Gemiddeld zorgen zonnepanelen in totaal voor 0,2 procent van de stroom die nodig is om aan de vraag te voldoen. Het lijkt erop dat de regering voor alsnog meer ziet in de ontwikkeling van windenergie.


Meer nieuws:

Meer nieuws