Blog

Google investeert in Zweedse energie

Google heeft een tien jaar geldende overeenkomst afgesloten, waarmee alle energie kan worden gekocht van een windmolenpark gelegen in het noorden van Zweden. Zo bericht de Financial Times.

Daarmee kan het Finse datacenter van het bedrijf volledig draaien op schone energie. Het windmolenpark zal worden ontwikkeld en beheerd door het bedrijf O2. Vanaf 2015 zal het park in gebruik zijn.

Afgelopen week werd al bekend dat het Amerikaanse internetbedrijf 12 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in een Zuid-Afrikaans zonne-energie project. Google heeft inmiddels meer dan een miljard dollar wereldwijd geïnvesteerd in duurzame energie projecten. In december werd in de Amerikaanse staat Texas voor 200 miljoen dollar geïnvesteerd in een windmolenpark. Ook werd er al 280 miljoen dollar besteed aan fondsen die energieprojecten ondersteunen.

De massale datacenters van Google verbruiken grote hoeveelheden energie, waardoor de zoekmachinegigant onder een vergrootglas is komen te liggen. Google wil met de huidige investeringen zelf meer gebruik maken van groene energie. Daarnaast zullen de investeringen financiële voordelen moeten opleveren op de lange termijn.

Energie vergelijken valkuilen

Als je wilt overstappen naar een …

energie vergelijk

Zonder welkomstpremie energie vergelijken

Het jaarlijkse moment waarop de …

energie vergelijken

Zonder waarborg energie vergelijken

Iedereen die in een huis woont …