Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
zakelijk energie vergelijken

Qwint is een energieleverancier die zich heel specifiek richt op zakelijke klanten die op zoek zijn naar energie voor hun bedrijf. Het bedrijf levert energie aan zowel klein zakelijke als groot zakelijke klanten. Het verschil hierbij zit hem in het aantal kWh wat men afneemt op jaarbasis. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de levering van 10.000 tot 50.000 kWh per jaar voor klein zakelijk verbruik en 50.001 tot 1.000.000 kWh per jaar voor groot zakelijk. Het bedrijf heeft een dienstverlening die we verder zullen toelichten. Het leveren van energie aan zakelijke klanten is namelijk een vak op zich.

Zakelijke klanten met een verplichting

Zakelijke klanten hebben vanuit de overheid de verplichting gekregen om te werken aan de duurzaamheid van hun bedrijf. Het gaat hier om een proces waar een aantal jaar voor mag worden uitgetrokken. Bij Qwint is men op de hoogte van deze regeling. Men kan de zakelijke klant dan ook volledig begeleiden in dit proces. Omdat de overheid deze doelstelling serieus neemt zijn er ook subsidies beschikbaar voor zakelijke klanten van energiebedrijven. Qwint kent deze subsidies en is bereid om deze voor de klant aan te vragen. Dit stuk dienstverlening valt buiten de standaardservice van een energiebedrijf, wat aangeeft dat men de zakelijke klant met de specifieke behoeften serieus neemt.

Het tarief van energie bij Qwint

Type aansluiting

Enkel tarief per kWh, totaal

Normaal tarief per kWh, totaal

Dal tarief per kWh, totaal

Energiebelasting plus opslag duurzame energie per kWh

Leveringstarief per m3

Overheidsheffingen

1 tot en met 10.000 kWh

0,26527 euro

0,27140 euro

0,25230 euro

0,151250 euro

10.001 tot en met 50.000 kWh

0,26527 euro

0,27140 euro

0,25230 euro

0,106879 euro

50.001 tot en met 1000.000 kWh

0,26527 euro

0,27140 euro

0,25230 euro

0,041176 euro

G1 aansluiting gas minder dan 5.000 m3

0,89427 euro

0,496790 euro

G2 aansluiting as meer dan 5.000 m3

0,89061 euro

0,496790 euro

Zakelijke voordelen via Qwint

Qwint helpt jou als zakelijke klant bij het regelen van zaken met de overheid daar waar het gaat om overheidssubsidies die je krijgt op groene energie. Zo assisteert men bedrijven bij de aanvraag voor de EIA, de Energie Investering Aftrek. Als bedrijf mag je 45 procent van de investering in groene energie aftrekken bij de omzetbelasting van de fiscale winst. Het wordt op die manier een heel gunstige aftrekpost. Daarnaast heb je als ondernemer nog een voordeel. Over de aanschaf van de panelen en het onderhoud hiervan betaal je geen BTW.

Assistentie bij zonnepanelen

Wie als ondernemer zonnepanelen gaat aanschaffen moet zich door een oerwoud aan keuzes heen werken voordat er tot aanschaf kan worden overgegaan. Qwint heeft het belangrijkste werk al gedaan voor jou als ondernemer. Er is een keuze gemaakt voor het type zonnepanelen wat de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Er wordt bij de zakelijke klant gekeken of er mogelijkheden zijn om in eigen energie te laten voorzien via zonnepanelen. Ook kunnen er eventueel subsidies voor de zakelijke klant worden aangevraagd tegen vergoeding.

Hoe groen is de energie

Qwint is een bedrijf wat er geen geheim van maakt dat er niet altijd groene energie wordt verkocht aan de klanten. Men heeft een stroometiket waarin de herkomst van de energie die in 2018 geleverd werd verklaard wordt. De energie kwam voor 3 procent uit wind. 9 procent was water-energie. Verder leverde men 47 procent aardgas. 4 procent was kernenergie. 27 procent van de energie kwam van kolen en 10 procent kwam van andere fossiele bronnen. De energie is dus allesbehalve groen te noemen. Toch heeft men het label groene energie wat aan een aantal producten wordt meegegeven. Hoe dat kan leggen we je hieronder uit.

Een GVO als certificaat

In ons land en in het buitenland ontstaan steeds meer projecten waar milieuvriendelijke energie wordt op gewekt. Qwint koopt bij dit soort projecten GVO op. Dit het een Garantie van Origine. Het geeft aan dat men een aandeel heeft in de energie die wordt opgewekt en daar wordt voor betaald. Op die manier wordt de energie die wordt verkocht als het ware groen gemaakt. Daarnaast is er sprake van Carbon Credits. Hier gaat het om projecten die het milieu een positieve boost geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aanplanten van bomen om de hoge CO2 uitstoot bij het delven en het gebruik van aardgas te compenseren. Deze Carbon Credits worden dan ook gebruikt om het aardgas groen te maken. Op deze manier levert Qwint groene energie en gas aan het bedrijfsleven die eigenlijk allesbehalve groen zijn.

Een prijs die je vast kan zetten

Qwint is revolutionair als het gaat om de prijs van energie en de contracten die je kan afsluiten. De prijs van energie fluctueert voortdurend. Als klant betaal je bij Qwint doorgaans de marktprijs voor energie. Wanneer jij echter vindt dat de energieprijs wel heel gunstig is voor jou kan je die vastzetten met kliks bij Qwint. Je sluit dan een contract af voor een bepaalde prijs die voor jou aantrekkelijk is voor een aantal jaren. Houd er daarbij wel rekening mee dat je altijd nog extra bijkomende kosten moet betalen voor je energie. Het gaat dan om de zogeheten energietaks, de ODE Opslag Duurzame Energie en transportkosten.

Een model contract

Zet jij je energieprijs niet vast dan ga je een model contract af. Dat houdt in dat de prijs van energie in januari en juli zal wisselen. Je betaalt dan steeds de marktprijs. Dit kan in je voordeel zijn als er opeens een sterke prijsdaling plaatsvindt. Is er een sterke prijsstijging dan is dit modelcontract uiteraard in je nadeel.

Ga een contract afsluiten

Ben jij zakelijke klant en zoek je een energieleverancier dan kan je bij Qwint een contract afsluiten. Je krijgt met onderstaande button een offerte op maat voor jouw bedrijf.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws