Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
groenste energieleverancier

Sepa Green is een energie leverancier die valt onder de categorie nieuwkomers. Dit houdt in dat het een bedrijf is wat niet valt onder de oudere grote bedrijven zoals Essent en Eneco. Dat neemt niet weg dat het een bedrijf is wat behoorlijk aan de weg timmert daar waar het gaat om het leveren van groene energie aan huishoudens. Men heeft een website waarop summier wat informatie wordt gegeven. Wie het fijne van dit bedrijf wil weten zal wat verder moeten zoeken. Wij keken naar de herkomst van de energie die Sepa Green levert. Daarnaast keken we naar de contractvormen die men jou als klant biedt.

De energie die je zelf kan opwekken met Sepa Green

Als je zelf al je energie of een deel daarvan wil gaan opwekken is het advies van Sepa Green dat je zonnepanelen via hun koopt. Het aanschaffen van zonnepanelen is een keuze die je niet zomaar maakt. Je moet goed stilstaan bij de combinatie van zonnepanelen met eventueel een zonneboiler die bij jouw situatie past. Sepa Green maakt gebruik van grootschalige inkoop van deze producten en jij kan zelf kiezen welke producten je afneemt. Die grootschalige inkoop heeft voor jou als klant meerdere voordelen. Een groot voordeel is dat er door Sepa Green een relatief lagere prijs wordt gevraagd voor deze zonnepanelen en zonneboilers. Dat komt doordat men groot inkoopt waardoor de leverancier een lagere prijs zal berekenen aan jou. Daarnaast heeft Sepa Green al een keuze gemaakt voor zonnepanelen met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Er worden alleen zonnepanelen verkocht die lang meegaan en een hoge opbrengst hebben. Op die manier kan je voor een belangrijk deel zelfvoorzienend worden als klant van dit bedrijf. De rest van de energie die je daarnaast nog nodig hebt neem je af van Sepa Green. Dit kan in de vorm van meerdere contracten waar we later op terug komen.

Waar Sepa Green zelf de energie inkoopt

Een energiebedrijf is verplicht om per jaar te verantwoorden waar de groene energie vandaan komt. Dit is een afspraak die men moet nakomen aan de overheid. De consument, jij dus, verdient het om te weten hoe groen jouw energie nou echt is. Sepa Green heeft op de website over 2018 deze verantwoording voor jou paraat. Men kocht de groene energie voor 7,5 procent op in Nederland. Het gaat dan om energie die met windturbines is opgewekt. De rest van de groene energie die men verkocht komt uit Scandinavië. Deze laatste vorm van elektra komt voor 27 procent uit biomassacentrales. Verder komt er 48 procent uit waterkrachtcentrales, 19 procent uit zoncentrales en 6 procent uit windcentrales.

Wat merk jij van groene energie

Op zich merk jij er helemaal niks van dat jij groene energie hebt. Het gaat om een vermenging van meerdere vormen van energie die bij jou het huis binnen komen via de meterkast. Sepa Green is een bedrijf wat werkt met GVO. Dit staat voor Garantie van Origine. Het gaat om certificaten die men koopt van de exploitanten van deze centrales. Op die manier betaalt men voor een deel aan de exploitant van een dergelijke centrale en neemt men een deel van de energie af. Het is voor jou uiteraard niet duidelijk of het ook gaat om de energie die jij daadwerkelijk binnen krijgt. Je betaalt wel voor de herkomst van de energie.

Groen gas en de herkomst daarvan

Groen gas is een product wat nog maar in zeer beperkte mate wordt geproduceerd. Als er al groen gas wordt geproduceerd vindt dit plaats in biomassa centrales waar het groene gas wordt geproduceerd uit drogend slib. Het spreekt voor zich dat dit bij lange na niet voldoende is om alle klanten van Sepa Green van groen gas te voorzien. Het is dan ook om die reden dat dergelijke bedrijven werken met Carbon Credits. Dit is een vorm van aandelen die men heeft in projecten wereldwijd die ervoor zorgen dat het milieu minimaal wordt belast. Het gaat daarbij ook om zogeheten CO2 compenserende producten. Denk daarbij aan het opnieuw aanplanten van bomen die waren gekapt voor energievoorziening. Deze projecten zijn kostbaar. Leveranciers als Sepa Green kopen een aandeel in. De CO2 productie die plaatsvindt bij het delven van aardgas wordt op die manier gecompenseerd. Het gas zal dus in de meeste gevallen gewoon grijs, maar gecompenseerd zijn.

De keuze voor een contract met een vaste prijs

Energiecontracten zijn er in meerdere vormen. Als je gaat kijken op de website van Sepa Green wordt dit als eerste aangeprezen. Je gaat het abonnement aan voor een aantal jaren. Voor het tarief wat je gaat betalen wordt er gekeken naar de fluctuering in de prijs van energie over een aantal jaren. Er wordt een gemiddelde genomen. Er zijn prognoses waar de leveranciers van energie gebruik van maken. Jij gaat het gemiddelde betalen waardoor je geen last hebt van prijsstijgingen. Nadeel is dat je bij een onverwachte prijsdaling nog altijd hetzelfde betaalt voor je energie. Je betaalt dan dus naar verhouding meer. De instapprijs bij een dergelijk contract kan wat hoger of lager liggen dan de marktprijs van energie op dat moment. Je loopt gewoon minder risico.

De keuze voor een contract met een flexibele prijs

Ga je voor dit contract dan begin je gewoon met het betalen van de geldende marktprijs van energie. Die marktprijs wordt ieder halfjaar opnieuw berekend. Dat houdt dus in dat jij als afnemer van energie ieder halfjaar een nieuw termijnbedrag gepresenteerd krijgt. Dat kan in je voordeel uitpakken bij een prijsdaling maar het kan ook in jouw nadeel zijn met een prijsstijging. Voordeel van dit contract is dat je niet voor een aantal jaren gebonden bent aan Sepa Green. Je kan gewoon overstappen naar een andere energieleverancier als jij dat wil.

Kies nu voor groen

Wil jij het milieu een positieve boost geven, kies dan nu voor groene energie. Dat doe je door eerst een offerte op maat aan te vragen met onderstaande button. Zo weet je gelijk wat jouw maandbedrag gaat worden.

Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer nieuws