Blog

Bedrijven wederom energiezuiniger

Nederlandse bedrijven zijn in 2011, net als in 2010, energiezuiniger geworden. Gemiddeld hebben ondernemers in onder andere de industrie- en transportsector bijna 2 procent op hun energieverbruik bespaard.

Minister Verhagen van Economie, Landbouw en Innovatie is blij met het behaalde resultaat. Volgens hem staat de hoeveelheid bespaarde energie gelijk aan het verbruik van 250.000 huishoudens.

Ook vereniging van werkgevers VNO-NCW is tevreden met de besparingen. Volgens de vereniging was de besparing in 2011 zelfs nog iets groter dan 1,9 procent, omdat Nederlandse bedrijven er ook in het buitenland voor hebben gezorgd dat er minder stroom werd verbruikt. VNO-NCW stelt ook dat bedrijven steeds meer geld in duurzame energie steken.

Er worden in Nederland door de overheid afspraken gemaakt met grote en middelgrote bedrijven op het gebied van energieverbruik. Dit wordt vastgelegd in de zogeheten MEE en MJA3 convenanten. Alle deelnemers samen zijn goed voor 25% van alle energie die in Nederland wordt verbruikt. De convenanten hebben een looptijd van 4 jaar, waarna wordt gekeken of de doelstellingen zijn gehaald.

energieprijzen vergelijken

Eerste energiecontract waar moet ik op letten?

Op het moment dat jij de ouderlijke …

Elektrificeren van alles: de gevolgen

We leven in een tijd waarin het …

zakelijk energie vergelijken

20 tips energierekening verlagen

Dit is de eenvoudigste manier om …

5 fabels overstappen energie

Energie is een belangrijke kostenpost …

Hoe groen is groene stroom?

Het opwekken van stroom op duurzame …

14x bespaartips om energie te besparen

Alle kleine beetjes helpen en daarom …