Blog

Energie opwekken op de loopband

Op dit moment zijn er diverse sportscholen die een deel van de afgelegde meters omzetten in groene stroom. Met behulp van de mensen die op de loopband, fiets op roeimachine zitten wordt er energie opgewekt. De stroom wordt niet terug aan het elektriciteitsnet gegeven, maar direct ingezet op de sportschool.

Het is nog niet mogelijk om alle benodigde stroom van een sportschool uit de eigen apparatuur te halen. Vooral de airconditioning, die in de meeste fitnesscentra aanwezig is, verbruikt zeer veel elektriciteit. Dat is op dit moment nog niet te leveren uit de eigen zaak.

Vincent Hoogwerf, eigenaar van SportsArt Nederland, hoopt dat over een aantal jaar het wel gaat lukken om sportscholen volledig autonoom te laten draaien. Zijn bedrijf is de enige in Nederland die de benodigde apparatuur levert. In 2018 moeten zo’n 500 bedrijven werken met de energie-opwekkende apparaten.

De komende jaren zullen steeds meer bedrijven in gaan zien dat het nodig is om duurzaam te investeren. Veel activiteiten kunnen worden gebruikt om groene stroom op te wekken. Als Nederland in 2050 volledig wil zijn overgestapt op duurzame energie, kunnen alle kleine initiatieven daarbij helpen.

energieprijzen vergelijken

Eerste energiecontract waar moet ik op letten?

Op het moment dat jij de ouderlijke …

Elektrificeren van alles: de gevolgen

We leven in een tijd waarin het …

zakelijk energie vergelijken

20 tips energierekening verlagen

Dit is de eenvoudigste manier om …

5 fabels overstappen energie

Energie is een belangrijke kostenpost …

Hoe groen is groene stroom?

Het opwekken van stroom op duurzame …

14x bespaartips om energie te besparen

Alle kleine beetjes helpen en daarom …