Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Jongeren in Nederland zijn niet bewust bezig met energie. Volgens jongeren moet het probleem voornamelijk worden opgelost door bedrijven en overheden. Desalniettemin denkt 40 procent van de Nederlandse jongeren tussen de 17 en 27 dat er in de toekomst misschien te weinig energie beschikbaar zal zijn.

Duurzaam bezig zijn kost te veel moeite

Het lijkt erop dat jongeren vinden dat het te veel moeite kost om bewust met energie om te gaan. Vaak wordt er lang gedoucht en wordt bijvoorbeeld de mobiele telefoon langer opgeladen dan nodig is. Het is ook niet bij iedereen bekend dat als er een lader in het stopcontact wordt gestoken, deze ook stroom verbruikt als er geen telefoon op wordt aangesloten. Wanneer er wordt overgegaan tot het aanschaffen van nieuwe apparaten, let slechts 1 op de 5 jongeren op het energielabel dat er bij staat.

Bewust van eigen gedrag

Jongeren weten zelf wel dat ze niet erg duurzaam bezig zijn. Gemiddeld geven ze zichzelf iets meer dan een 6 op het gebied van duurzaam gedrag. Toch hebben de meeste jongeren wel een aantal gedragingen die bij een duurzame toekomst horen. Zo laat bijna niemand tijdens het tanden poetsen de kraan lopen en wordt er soms voor gekozen om warme kleding te dragen in plaats van het opschroeven van de thermostaat.

Eneco Energie Barometer

Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 1000 jongeren door onderzoeksbureau Ipsos Synovate in opdracht van energieleverancier Eneco. De energiemaatschappij bevraagt regelmatig Nederlanders over energiekwesties in het kader van hun Eneco Energie Barometer. De energieleverancier kwam onlangs in het nieuws toen het bedrijf tot duurzaamste energieleverancier werd gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *