Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Een meerderheid van de Nederlanders wil dat ons land en andere EU landen verplichtingen krijgen opgelegd voor het opwekken van groene stroom. Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo. Directe kanttekening bij het onderzoek is dat het uitgevoerd is in opdracht van Greenpeace. Bijna 70 procent van de ondervraagden wil dat er binnen de EU verplichtingen gelden voor het opwekken van een bepaalde hoeveelheid duurzame energie.

Hoewel een onafhankelijke partij het onderzoek heeft uitgevoerd, lijken de resultaten wel heel erg in de richting van Greenpeace te zijn bijgestuurd. De Nederlander lijkt helemaal niet zo veel te geven om groene stroom als in het onderzoek wordt onderstreept. Ons land loopt in Europa achter op het gebied van duurzaamheid. Landen als Duitsland, Zwitserland, Zweden en Noorwegen lopen enorm uit op Nederland. De burger hier gaat zonnepanelen leggen als er zware subsidie op wordt vergeven en de overstap naar groene stroom vindt pas plaats als prijzen gelijk zijn (of goedkoper worden) dan grijze stroom. Men kan dus twijfels hebben bij de uitkomst van dit onderzoek.

Zo zou 75 procent van de kiezers willen dat er meer geld geïnvesteerd moet worden in duurzame energie zoals zon, wind en waterkracht. En 45 procent, ziet in het besparen van energie een goed alternatief. Het onderzoek is goed getimed. Greenpeace liet het uitvoeren in aanloop naar de People’s Climate March die afgelopen zondag plaatshad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Vattenfall introduceert flexPrijs

maart 1, 2024

In de wereld van energiecontracten zet een nieuwe trend zich voort, en

Grote verschillen energierekening komende 10 jaar!

februari 12, 2024

Een recent uitgevoerd onderzoek, gecommissioneerd door Essent en uitgevoerd door het gerenommeerde

2/3e Nederlanders verandert van energie vanwege de prijs

oktober 11, 2021

Vanwege de stijgende gasprijzen vervallen steeds meer Nederlanders in ‘energiearmoede’. Zij hebben