Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
elektriciteit energie

In 2012 is het vermogen aan zonne-stroom verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek van het energiekennisbedrijf DNV KEMA.

Het bedrijf stelt dat de prijsdaling van zonnepanelen hier ten grondslag aan liggen. Opvallend is dat het voor zestig procent van het midden- en kleinbedrijf voordeliger is om zonder subsidie zelf energie op te wekken en dus niet meer gebruik te maken van energieleveranciers. Voor een gemiddeld gezin blijkt het al een jaar voordeliger te zijn om zonder subsidie zelf energie op te wekken met zonnepanelen en niet meer stroom af te nemen van de energieleverancier. De afgelopen vijf jaar is de prijs voor zonnestroom met zeventig procent gedaald. De verwachting is dat de komende zeven jaar de prijzen met nog eens vijftig procent zullen dalen.

Werkgelegenheid

De toename van het aantal verkochte zonnepanelen leidt tot een sterke groei van het aantal banen in de energiesector. De verwachting is dat de werkgelegenheid sterk zal toenemen. Begin dit jaar lag het aantal banen op 1500. Rond 2020 zal dit naar alle waarschijnlijkheid op 10.000 liggen. In 2050, wanneer de duurzame energie doelstellingen uit het regeerakkoord zijn behaald zal het aantal banen zelfs op 40.000 komen te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Twee derde Nederlanders wisselt alleen vanwege de prijs van energieleverancier

Vanwege de stijgende gasprijzen vervallen steeds meer Nederlanders in ‘energiearmoede’. Zij hebben

Elektriciteit prijzen 2017

De nieuwkomers op de Nederlandse energiemarkt

Door de liberalisering van de energiemarkt in Nederland hebben een aantal nieuwe

8x voor- en nadelen veranderen van energieleverancier

Gedurende het laatste jaar alleen al is zeker 20% van de Nederlanders