Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Per 1 juli hebben de grote Nederlandse energieleveranciers hun variabele tarieven verlaagd, zo meldt Easyswitch.nl in een analyse die zij gisteren gepubliceerd hebben. Dit is een direct gevolg van de lagere prijzen van gas en elektriciteit aan de inkoopkant. Vooral Eneco stunt met de verlaging in hun gastarief.

Consumenten die nu een contract op basis van ene variabel tarief hebben (zo’n 60% van de Nederlandse consument), zullen per jaar er ongeveer EUR 36 – 68 op vooruit gaan, afhankelijk van de energieleverancier. Dit is op basis van het verbruik van een gemiddeld huishouden (3500 kWh stroom en 1500 m3 gas).

Prijs van olie

De olieprijs en de internationale gasvoorraden zijn van grote invloed op de gasprijs voor de consument en vanzelfsprekend ziet de consument fluctuaties hierin direct terug op zijn rekening. Door de overproductie van de laatste maanden op de oliemarkt zijn de gasprijzen nu gedaald.

Verlaging stroomtarief

De daling in de stroomprijs is vooral te verklaren door het feit dat stroomoverschotten goedkoop worden ingekocht vanuit het buitenland. Vanwege onder andere de goede infrastructurele verbindingen die Nederland met het buitenland heeft, wordt hiervan geprofiteerd. De laatste tijd is er dan ook veel goedkope groene stroom vanuit Duitsland ingekocht.

 

 


Meer nieuws:

Meer nieuws