Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Stichting Natuurmonumenten en energieleverancier Greenchoice gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat meer mensen gebruik gaan maken van groene stroom. Op dit moment maakt minder dan 5 procent van de Nederlanders gebruik van groene stroom, dus er valt nog veel winst te behalen.

Het verbond tussen beide partijen ligt voor de hand. Natuurmonumenten beschermt Nederlandse natuurgebieden terwijl Greenchoice optimaal gebruik probeert te maken van duurzame energie die in Nederland is opgewekt. Het duurzaam opwekken van energie is namelijk ook beter voor het milieu dan gas- en kolencentrales.

Theo Wams, de directeur van Greenchoice, hoopt dat meer mensen overstappen op groene stroom. Dit kan via Greenchoice, maar ook kan er voor worden gekozen om (deels) zelf stroom op te wekken. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen op het eigen dak. De energieleverancier stimuleert klanten om zelf aan de slag te gaan. Als er meer energie wordt opgewekt dan nodig is, kan dit terug worden gegeven aan het stroomnet.

Het bereik van Greenchoice en Natuurmonumenten is groot: Greenchoice heeft meer dan 300.000 klanten en Natuurmonumenten meer dan 700.000 leden, alhoewel hier natuurlijk overlap in kan zitten. Natuurmonumenten beheert in totaal meer dan 100.000 hectare aan Nederlandse natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *