Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
zakelijk energie vergelijken

Energieleverancier Eneco heeft in 2011 goede zaken gedaan. Uit de jaarcijfers blijkt dat de omzet van 4,9 miljard naar 5 miljard is gegaan en de nettowinst van 141 miljoen naar 204 miljoen euro is gestegen. Er is voor 737 miljoen euro geïnvesteerd.

De winst is behaald door zowel kostenbesparingen als toename van het aantal klanten. De kostenbesparingen werden onder andere gerealiseerd doordat het er minder personeel werkzaam is bij Eneco, ook als de mensen worden meegeteld die bij het overgenomen Oxxio werken.

Jeroen de Haas, voorzitter van de Raad van Bestuur van Eneco is tevreden: “Wij zijn trots op dit resultaat. Het werd behaald in een jaar waarin grote onzekerheid de economische activiteiten en het vetrouwen aantastte. Dan geeft het voldoening te constateren dat Eneco met haar duurzame strategie in staat is verder te groeien.”

Die duurzame strategie blijkt onder andere uit het investeren in het Prinses Amalia Windpark en andere kleinere windparken. Ondanks het goede jaar wil Eneco geen verwachtingen uitspreken over 2012, omdat er volgens het bedrijf grote externe onzekerheden zijn.


Meer nieuws:

Meer nieuws