Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Op maandag, 1 april, opent Budget Energie de deuren naar een nieuwe benadering van energieverbruik voor haar klanten. Met een opvallend aanbod van gratis stroom tijdens de weekenden, wil het bedrijf een verandering in gedrag creëren. Deze nieuwe regeling komt voort uit een groeiende overvloed aan groene stroom op bepaalde momenten, wat leidt tot overbelasting van het elektriciteitsnet en onbenutte capaciteit. In reactie hierop lanceert Budget Energie dit initiatief om het gebruik van elektriciteit tijdens groene momenten te bevorderen.

Waarom gratis stroom?

Het doel van het gratis stroomaanbod is tweeledig: ten eerste wil Budget Energie haar klanten aanmoedigen om elektriciteit te verbruiken tijdens tijden van overvloedige groene energie. Ten tweede hoopt het bedrijf de extra kosten en negatieve impact op de energietransitie, veroorzaakt door overbelasting van het stroomnet en onbenutte stroom, te verminderen.

Voorwaarden van het aanbod

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan deze actie, namelijk:

  • Het gratis stroomaanbod geldt alleen voor klanten die zich committeren aan een nieuw 1-jarig contract bij Budget Energie en die beschikken over een slimme meter.
  • Deze regeling is van kracht gedurende de maanden april tot en met augustus van het jaar 2024.
  • Gedurende deze maanden kunnen klanten elk weekend, van 12.00 uur ’s middags tot 17.00 uur ’s avonds, profiteren van gratis stroom. Buiten deze uren blijft het vaste energietarief van kracht, zoals vastgesteld in het contract.
  • Hoewel de stroom zelf tijdens de gratis uren kosteloos is, dienen klanten nog steeds de verplichte energiebelasting over hun verbruik te betalen. Dit zorgt voor een eerlijke verdeling van kosten en belastingen.
  • Dit aanbod staat open voor alle klanten van Budget Energie, ongeacht of ze zonnepanelen hebben geïnstalleerd of niet. Het doel is om een inclusieve benadering te hanteren die voor iedereen voordelig is.
  • Er zijn enkele beperkingen verbonden aan het gebruik van gratis stroom. Het opladen van een thuisbatterij tijdens de gratis uren, met als doel de opgeslagen stroom later te gebruiken, is niet toegestaan. Echter, het opladen van elektrische auto’s blijft wel toegestaan.

Direct inzicht in alle aanbieders op de energiemarkt? Ga dan naar de pagina: energievergelijker. Stap vandaag nog over, en bespaar tot wel 20% op je energierekening.


Meer nieuws:

Meer nieuws