Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Nederland boekt flinke vooruitgang op het gebied van duurzame energie! In februari van dit jaar was maar liefst de helft van alle stroom die we gebruikten, afkomstig van duurzame bronnen. Dat is echt goed nieuws voor ons land en voor de wereld!

Waar komt die energie vandaan?

Waar komt die duurzame energie eigenlijk vandaan? Bijna 40 procent ervan werd geproduceerd door windmolens. En dat is niet alleen op het land, maar ook op zee! Die windmolens zijn echt geweldig. Ze draaien en draaien, en ondertussen maken ze schone energie voor ons allemaal.

2024 verbetert 2023

Het beste deel? We doen het beter dan vorig jaar! In vergelijking met februari 2023 hebben we maar liefst 23 procent meer hernieuwbare energie geproduceerd. Dat is een enorme sprong voorwaarts! En wist je dat de productie van windenergie op zee zelfs is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar? Dat betekent dat er nu nog meer schone energie wordt opgewekt door die grote windmolens in de zee.

Meer windturbines

Maar ook op het land gaan we als een speer. De windturbines op het land produceerden bijna twee keer zoveel energie als vorig jaar. Hoe dat komt? Er staan gewoon meer windturbines dan voorheen, en het waaide ook nog eens flink. Het is dus niet gek dat er meer energie door windturbines wordt geproduceerd.

Waarom is dit goed?

Je vraagt je misschien af waarom dit allemaal zo belangrijk is. Nou, dat zal ik je vertellen. Duurzame energie is goed voor het milieu. Als we minder gebruik maken van vervuilende brandstoffen zoals olie en gas, dan helpen we de planeet gezond te houden. En dat is belangrijk voor onszelf, maar ook voor toekomstige generaties. Ook hebben we door deze maatregelen steeds minder te maken met de dure energieprijzen.

Bovendien wordt duurzame energie steeds belangrijker in onze samenleving. Het zorgt voor werkgelegenheid en stimuleert innovatie. Denk maar eens aan al die mensen die betrokken zijn bij het bouwen en onderhouden van windmolens. En dankzij nieuwe technologieën worden die windmolens ook steeds efficiënter en goedkoper.

Stap voor stap

Maar we zijn er nog niet. Er is nog veel meer werk te doen om onze energievoorziening nog duurzamer te maken. We moeten blijven investeren in nieuwe technologieën en manieren vinden om nog meer schone energie op te wekken. Misschien kunnen we wel nog meer gebruik maken van zonne-energie, of andere vormen van duurzame energie ontwikkelen.

Aanbieders vergelijken

Wist je dat veel mensen teveel betalen voor hun energierekening? Het is daarom handig om eens wat vaker andere aanbieders te vergelijken. Alleen zo weet je dat je de juiste prijs betaalt. Gebruik de gratis energievergelijker!


Meer nieuws:

Meer nieuws