Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

In de wereld van energiecontracten zet een nieuwe trend zich voort, en Vattenfall is de nieuwste speler die deze beweging omarmt. Na een reeks kleinere energieleveranciers en Eneco, introduceert Vattenfall haar eigen dynamische energiecontract: Vattenfall FlexPrijs.

Flexibiliteit in energieverbruik

Met FlexPrijs krijgen klanten de mogelijkheid om de prijzen van zowel stroom als gas per uur of per dag te bekijken via een handige app. Dit stelt consumenten en kleine bedrijven met slimme meters in staat om slim gebruik te maken van gunstige tarieven. Of het nu gaat om het opladen van een elektrische auto tijdens voordelige uren of het draaien van de wasmachine wanneer de prijzen laag zijn.

Spel van Energieverbruik

De opkomst van dynamische energiecontracten begon in 2022, temidden van stijgende energieprijzen. Opties zoals die van ANWB, Tibber, en Frank Energie gaven consumenten de vrijheid om te profiteren van fluctuerende prijzen. Het werd een soort ‘energiespel’ waarbij al zo’n 260.000 mensen dagelijks hun verbruik aanpasten om te profiteren van gunstige tarieven.

Duurzaamheid en Kostenbesparing

“Je maakt ook gebruik van momenten waarop er veel zonne- of windenergie wordt opgewekt,” zegt Jolanda Bakker, directeur bij Vattenfall. Dit niet alleen duurzaam, maar kan ook kosten besparen voor klanten. Echter, Bakker waarschuwt dat het dynamische contract niet voor iedereen geschikt is. In tijden van stijgende inkoopprijzen, zoals bij een strenge winter, kan de impact direct voelbaar zijn in de portemonnee van de klant.

Toegankelijkheid van FlexPrijs

Het FlexPrijs contract is momenteel beschikbaar voor consumenten en kleinere bedrijven met slimme meters. Echter, voor degenen die al zonnepanelen hebben, is deze optie momenteel nog niet beschikbaar. Er wordt echter gespeculeerd dat deze mogelijkheid in de toekomst zal worden uitgebreid naar klanten met zonnepanelen.

Toekomst van energiecontracten

Vanaf 2025 wordt verwacht dat alle energieleveranciers dynamische contracten zullen aanbieden, naast de traditionele vaste contracten of tarieven die om de paar maanden worden herzien. Eerder introduceerde Eneco al vergelijkbare dynamische contracten, waar klanten kunnen kiezen voor variabele tarieven voor alleen stroom, gas, of beide.

Ontdek Welk Energiecontract Bij Jou Past

Benieuwd welk energiecontract het beste bij jouw situatie past? Ontdek het met onze handige gids “Welk Energiecontract Past Bij Mij?”. Hier vind je nuttige tips en informatie om een weloverwogen keuze te maken voor jouw energiebehoeften. Of je nu op zoek bent naar flexibiliteit met dynamische tarieven zoals Vattenfall FlexPrijs, of juist een traditioneel vast tarief prefereert, onze gids kan je helpen om de juiste beslissing te nemen voor een energiezuinige toekomst.


Meer nieuws:

Meer nieuws