Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?

Dankzij inspanningen van verschillende wetenschappers uit Harvard, is het nu mogelijk om met behulp van een voetbal duurzame energie op te wekken. Dankzij een nieuwe technologie wordt de bewegingsenergie omgezet in elektriciteit die een uitklapbaar lampje kan laten branden.

In verschillende Afrikaanse landen is er een gebrek aan verlichting, omdat er geen elektriciteit beschikbaar is. Daarom worden er vaak kerosinelampen gebruikt, maar deze lampen veroorzaken geregeld brand. Dankzij goede verlichting kunnen kinderen en jongvolwassenen ’s avonds beter studeren.

De voetbal is zo ontwikkeld dat het nauwelijks merkbaar is voor de spelers dat het een bijzondere bal is. De bal weegt namelijk nog geen 150 gram meer dan een officiële wedstrijdbal. Er is een sterke coating ontwikkeld, zodat de technologie ook bij harde trappen intact blijft.

Na een jaar lang testen is het gelukt om na een half uur te voetballen, het ingebouwde lampje 3 uur lang te laten branden. Op dit moment worden er nog niet veel voetballen geproduceerd, maar als de resultaten positief blijven willen de onderzoekers een actie starten om geld in te zamelen voor de productie en verspreiding van de bijzondere voetbal.


Meer nieuws:

Meer nieuws