Blog

App toont opgewekte windenergie

Consumenten die via de Windcentrale aandelen hebben genomen in een windmolen, kunnen sinds kort met een Iphone-app bijhouden hoeveel windenergie er op dat moment wordt opgewekt met het winddeel dat is aangeschaft. Vorig jaar startte de Windcentrale met het uitgeven van aandelen voor 2 windmolens. Uiteindelijk werd er voor 7 miljoen euro aan aandelen verkocht. Nu kunnen deze nieuwe windklanten zelf bijhouden met de app in hoeverre hun winddeel naar behoren presteert.

De data die wordt weegegeven in de nieuwe app is behoorlijk uitgebreid. Er wordt bijvoorbeeld weergegeven wat de geschatte weekopbrengst is en welke dagen minder goed waren. Ook wordt er berekend hoeveel lampen kunnen branden dankzij de opgewekte windenergie.

Door het succes van de vorige winddelen is de Windcentrale bezig met het voorbereiden van een nieuwe uitgifte. Mensen kunnen zich op de site inschrijven om op de hoogte te worden gesteld wanneer er nieuwe molens beschikbaar komen. In totaal hebben nu 5200 mensen één of meerdere winddelen in hun bezit. De nieuwe Iphone-app kan hier worden gedownload.

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.