Blog

Bijna 2 miljoen overstappers energie

Er waren nog nooit zoveel bedrijven en particulieren die energie hebben vergeleken en vervolgens zijn overgestapt. In totaal werden er vorig jaar 1,8 miljoen leverancierswijzigingen verwerkt door Energie Data Service Nederland, zo meldt de Volkskrant.

Het lijkt erop dat sinds de energiemarkt geliberaliseerd is, er ieder jaar meer mensen en bedrijven voor kiezen om van energieleverancier te veranderen. In 2004 stapte slechts 6 procent over, terwijl de 1,8 miljoen 12,7 procent van het totaal aantal energiecontracten is.

Volgens branchevereniging Energie Nederland geeft de groei van het aantal vergelijkers en overstappers aan dat de liberalisering werkt. Door een verscheidenheid aan producten en de eenvoud van het vergelijken hebben consumenten en bedrijven meer vrijheid in het kiezen van een nieuwe energieleverancier.

Ondanks de groei kiezen de meeste mensen er toch voor om niet over te stappen. Dit is jammer, want er kan met het online invullen van 1 formulier een flink bedrag per jaar worden bespaard. Zolang de meeste mensen niet overstappen, houden de standaard energieleveranciers in een regio de meeste klanten, terwijl hun tarieven vaak hoger liggen.

 

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.