Onafhankelijke informatie, tips en prijzen
Direct energie aanbiedingen vergelijken?
Elektriciteit prijzen 2017

Beleggers hebben donderdag een lichte stijging gezien in de prijs voor een vat ruwe olie. Een dag eerder steeg de prijs tot de hoogste notering sinds bekend werd gemaakt dat strategische voorraden benut zouden worden om de stijgende olieprijs te drukken als gevolg van de gedaalde productie in Libië.

Woensdag werd juist bekend dat de Amerikaanse voorraden lager zijn dan verwacht. Het Amerikaanse ministerie van Energie kwam met cijfers waaruit bleek dat de voorraden ruwe olie met 4,4 miljoen vaten zijn afgenomen, terwijl men rekende op een afname van 1,6 miljoen vaten. Een tweede verrassing was de afname van de benzinereservers met 1,4 miljoen vaten.
Donderdag lag de focus ook op Griekenland, waar het parlement vóór heeft gestemd op een wijziging van de wetgeving om de bezuinigingsplannen van Griekenland door te voeren. De dag ervoor schaarde al een meerderheid van de Griekse parlementariërs zich achter de plannen, donderdag werd dit na nog eens benadrukt met een meerderheid van de stemmen die voor de wetswijziging zijn.
Het positieve resultaat was van cruciaal belang voor Griekenland om de volgende financiering van EUR12 miljard aan leningen te ontvangen uit het steunfonds dat is opgesteld door het IMF en de eurozone.
De future voor een vat ruwe olie dat in augustus voldaan moet worden, sloot op de New York Mercantile Exchange met $0,31 hoger op $95,08.

Meer nieuws:

Meer nieuws