Blog

Stroomuitval in 2012 toegenomen

De stroomvoorziening in Nederland was in 2012 iets minder stabiel dan in 2011. Gemiddeld zaten Nederlandse huishoudens in 2012 27 minuten zonder stroom, terwijl dit in 2011 een minuut korter was. De storingen werden voornamelijk veroorzaakt door graafwerkzaamheden, zo meldt de NOS.

Ondanks dat de gemiddelde tijd zonder stroom is toegenomen, steeg het aantal storingen niet. Dit aantal was in 2012, net als in 2011, rond de 20.000. Als de gastoevoer uitvalt is dit van kortere duur,  want gemiddeld duurt een dergelijke storing iets langer dan een minuut.

De meeste uitvallen worden veroorzaakt door weg- en waterbouwprojecten en andere werkzaamheden in de grond. In meer dan 30 procent van de gevallen werd een kabelbreuk veroorzaakt door graafmachines.

De cijfers zijn afkomstig van Netbeheer Nederland. In ons land zijn 8 miljoen woningen aangesloten op stroom en 7 miljoen op gas. Volgens Netbeheer zijn de Nederlandse cijfers goed in vergelijking met andere Europese landen, waar de gemiddelde uitval twee keer zo lang duurt.

Wat kost een energie precies?

Vergelijk alle prijzen van alle bekende energieleveranciers in Nederland! Bespaar op deze manier elk jaar tot wel 450 euro! Maak ook gebruik van de welkomstcadeaus ieder jaar.